Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Frank koppla greppet

/
  • Times Square – here we are. Martin Stenmarck och Frank Andersson är i New York för att hämta inspiration inför höstens ”Ladies Night”-turné.

Nu dansar Frank Andersson, 54, in i ”Ladies Night” – också. En brottarbig nyhet, om vi så kan uttrycka det.

Annons

Succémannen från ”Let’s Dance” ska vara med i höstens turné, den sjätte showen i ordningen som bröderna Martin och David Stenmarck håller på att sammanställa upplägget för.

Och Läkerol Arena i Gävle finns med på turnéplanen även denna gång, närmare bestämt lördagen den 24 september, dagen efter premiären i Västerås.

– Jag fick en förfrågan, vi satte oss ner och snackade idéer och då insåg jag att detta kunde vara en bra grej även för mig, säger Frank Andersson i telefon från New York där han och Stenmarcksbröderna befinner sig för att hämta inspiration. Förra gången var de i Las Vegas, nu alltså The Big Apple.

Vilka andra som ska vara med är inte officiellt ännu, men det blir en ”musikalisk motpol” till Martin och ännu en ”ögonbrynshöjare”. Avslöjandet sker i slutet av denna månad.

– Efter förra årets turné, då jag mest satt vid sidan och tittade på, ska jag vara med på scenen mycket mera denna gång, hälsar Martin Stenmarck. I Gävle blev det sån succé att vi gärna vill göra det igen och mitt eget sug är tillbaka. Med Frank i showen så blir det ju onekligen något nytt. Han har en skön självdistans.

Ja, Frank, vad ska

du göra egentligen?

– Det blir både wrestling och latinodans med en slumpvis utvald madonna i publiken, men jag lovar att inte sjunga, svarar han.

Minns du bröllopet

i Årsunda kyrka förresten?

– O ja, kontakten finns kvar och jag var där för två år sen och körde skoter ute på Storsjön och brukar träffa min forne svärfar på travet ibland.

Och nu får du chansen att träffa en publik med enbart kvinnor, helt i din smak?

– Det ska bli kul och riktigt humoristiskt och underhållande hoppas jag. Bröderna Stenmarck kan sin sak, det vet jag, säger den tredubble världsmästaren och OS-medaljören i brottning – samt silvermedaljören i ”Let’s Dance”.

– Jag är jättenöjd med min ”Let’s Dance”-säsong och mår faktiskt mycket bra med mitt nya liv. Men visst har det gått snabbt.

Han beskriver sig som snabb och rörlig, bra rytmkänsla men framför allt är han orädd att pröva på nya grejer.

– Men jag är som sagt lite för feg för egna sångnummer än. Fast jag lär mig nog med tiden.

Producenten David Stenmarck har sedan startåret 2006 haft som signum att blanda musikartister med skådespelare och komiker som bland andra Peter Stormare, Mikael Nyqvist, Andreas Johnson och Mikael Tornving. Att skapa en spännande mix av personer som aldrig tidigare mötts är grundidén. Frank Andersson blir den första av de legendariska 56-orna som intar scenen.

– Vem vet. Vi kanske kan få Borg och namnen Ingemar att gästa oss på scenen i Globen, det kan bli ett klassiskt ögonblick, säger Martin Stenmarck med ett skratt.

Över 300 000 damer har upplevt de tidigare versionerna. Förra året medverkade Andreas Johnson, Måns Möller, Brolle och Stephen Simmonds som gästartister.

PS. Ovanstående är inget senkommet första april-skämt utan absolut sant.

”Det blir både wrestling och latinodans med en slumpvis utvald madonna i publiken, men jag lovar att inte sjunga”

Frank Andersson

Mer läsning

Annons