Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ”Idol”-jury letarnästa stjärna

/
  • Cecilia Forss, Pär Lernström, Laila Bagge Wahlgren, Alexander Bard, Anders Bagge och Pelle Lidell.

De är fyra starka viljor med hundra guldbiljetter att dela ut. Den nya ”Idol”-juryn, inklusive Laila Bagge Wahlgren och Anders Bagge som gör sitt fjärde år i juryn, har letat stora personligheter till höstens säsong och de har hunnit bråka en del på vägen.

Annons

13 000 har sökt sig till auditionturnén för ”Idol 2011”. I kväll visas säsongens första program i TV 4. Målet är som vanligt att hitta en ny artist, men i år är det två helt nya ansikten som är med och bestämmer vilka som får chansen att visa upp sig.

– Jag har vetorätt, och det tycker jag om, säger juryns nya ordförande Pelle Lidell.

Han är till vardags artistansvarig på skivbolaget Universal med mångårig erfarenhet i branschen.

– Jag trodde att Sverige mer eller mindre var dränerat på talanger med tanke på hur länge ”Idol” funnits. Men där hade jag fel. Det verkar som om en helt ny generation, med betoning på unga tjejer, tar plats. De har suttit hemma och repat och har självförtroende att stå framför oss och göra sina egna låtar. Det imponerar på mig, säger han.

Alexander Bard är också ny. Han är trött på ”duktigpettrar” som bara sjunger bra. Av jurymedlemmarna är han också mest återhållsam med guldbiljetterna.

– Som artist måste du ha en personlighet och någonting som kommer inifrån som är magiskt och mystiskt som folk vill veta mer om. Saknar man den kvaliteten har man ingen framtid som artist i dag, säger Alexander Bard frankt.

Pär Lernström är ny programledare för ”Idol 2011”, att Cecilia Forss är ny sidekick och åldersgränsen för att söka programmet sänks till 15 år.

Mer läsning

Annons