Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... och Granting gnuggar händerna

/
  • Ännu är det is och bandy som gäller i arenan. Men den 18 augusti höjs trycket när Tomas Ledin ställer sig på ­scenen. En bokning som Fredrik Granting är nöjd med. ”Det blir en folkfest”, säger han.

Nu är det alltså klart, Tomas Ledin kommer ”hem” till ett jubilerande Sandviken.

– Jag har svårt att se att vi skulle hitta en bättre akt än Ledin, säger Fredrik Granting.

Annons

Under onsdagen presenterade vd:n för Göransson Arena, årets stora spelning.

– Det är väldigt kul att vi fick ihop det. Folk har frågat mig sedan jag började: När kommer Ledin, då?

Artisten har stått högt på kommuninvånarnas önskelista över evenemang som man vill se i samband med 150-årsfirandet. Men när det kom upp på önskelistan hade Granting redan jobbat med bokningen sedan september.

– Det gällde att hålla minen när jag satt i möten och Tomas Ledin presenterades som en stor önskan från sandvikborna.

Idén till att boka den folkkäre artisten kom under ett ledningsgruppsmöte på Göransson Arena. Fredrik Granting har jobbat med Ledin tidigare och ringde honom själv och frågade.

– Jag fick positiva signaler från Tomas Ledin. Han var intresserad. Sedan ringde jag produktionsbolaget. Det hjälper ju mycket när man har artisten med sig när man bokar med produktionsbolaget.

Sist det bjöds på storkonsert i arenan var det hiphopparen 50 Cent som stod på scenen. En artist som ligger långt i från Tomas Ledin, men Fredrik Granting tror att Ledin på många sätt är mer populär här en den amerikanska artisten.

– På vissa sätt är det här större än 50 Cent. Jag har svårt att se vi skulle hitta en bättre akt än Ledin till Sandviken. Det blir nog en rejäl folkfest.

Det är ännu inte klart vad det kommer att bli för aktiviteter kring konserten. Men Granting vet vad han vill ha den 18 augusti.

– Vi vill fånga upp att folk kommer hit med familjen. Tomas Ledin är bred och folklig och sådant fungerar här.

Biljetter till konserten släpps den 12 mars och går att köpa på Göransson arena.

Mer läsning

Annons