Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ola Lindholm förnekar brott

/

Rättegången mot program­ledaren Ola Lindholm inleddes på måndagen. Han nekade till anklagelserna, men ville inte förklara varför polisen hittat rester av narkotika i hans kropp.

Annons

Den folkkäre programledaren misstänks för ringa narkotikabrott och sa sig kunna förklara varför polisens prov gett utslag på rester från kokain i hans urin. Men på grund av mediernas närvaro i rättssalen ville han inte berätta varför.

– I dag vet jag vad som hänt men omständigheterna gör att det blir svårt att berätta det. Här i lokalen sitter folk som har som uppgift att exploatera mitt privatliv så långt det bara går och jag kan inte ta det, jag orkar inte längre, sa Ola Lindholm i rättssalen.

Han poängterade hur uppståndelsen kring hans rättsfall kostat honom hans jobb och inkomster.

– Jag vet i dag och har vetat hela tiden att jag är oskyldig till att ha gjort det här men jag har bara en sak kvar att försvara och det är mitt privatliv.

Den åtalade och hans advokat leddes in i rättssalen bakvägen men rättegången var öppen för allmänheten. Dom i målet kommer nästa måndag, den 12 september.

Ola Lindholm tog time out från jobbet som chefredaktör för Kamratposten. I slutet av juni lämnade Ola Lindholm det uppdraget. Samtidigt sattes han i karantän av SVT. Den nya omgången av hans program ”Wild Kids” leds i stället av Rickard Olsson.

I kväll talar Lindholm ut i tv-programmet Hübinette.

Carl Cato och Mikael Forsell/TT Spektra

Mer läsning

Annons