Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscarsrykten kring Clooney

/

Många tror att George Clooney ska få en Oscar för dramat ”The Descendants”.

Annons

– Jag har hört det där förr. Och för mig är det viktiga att göra bra film, inte att vinna priser eller bli rik, säger han.

”The Descendants” har regisserats av ”Sideways”-regissören Alexander Payne och utspelar sig på Hawaii.

Clooney spelar Matt King, tvåbarnsfar vars fru ligger för döden efter en båtolycka. Matt har dålig kontakt med sina döttrar, han är involverad i en planerad försäljning av ett stort stycke mark och han får veta att hustrun under en längre tid varit otrogen mot honom.

– Det är en komplicerad film, det börjar ju med att man får veta att hustrun kommer att dö, För mig är det här en berättelse om en 50-årig mans mognadsprocess, säger George Clooney, själv 50, på Londons filmfestival där filmen visas.

”The Descendants” spås av många experter hålla sig långt fram när Oscarsnomineringarna presenteras. Clooney har redan en Oscar – för bästa biroll för filmen ”Syriana” för sex år sedan.

Clooney säger att han efter att ha gjort filmer som ”Batman och Robin” och ”The peacemaker”, som bara var för brödfödans skull, lärde sig att det viktigaste var att hitta bra manus.

– Jag förstod att jag inte bara var skyldig till det jag själv gjorde, utan om hela filmen floppade så var det också mitt fel. Så jag började fokusera på att hitta bra manus.

Han insåg att det också var viktigt att om möjligt bara arbeta med de bästa regissörer som finns.

– Alexander är en av dem. Jag har velat arbeta med honom länge och när han sa att han skulle skicka mig ett manus behövde jag egentligen inte läsa det. Han har inte missat en enda gång hittills.

Clooney säger än en gång att han hoppas få möjlighet att regissera mer och stå framför kameran mer sällan i framtiden.

– Jag klagar inte över något. Jag har ett bra liv. Jag minns hur jag en gång såg en berömd skådespelare som på tv klagade över hur jobbigt allt var. Jag tänkte ”En sån fjant!”, säger Clooney som ju slog igenom stort i tv-serien ”Cityakuten” på 90-talet.

– Han skulle vara tacksam, han levde sin dröm. Visst, det finns det som inte är så kul, men jag klagar inte. Jag trivs.

”The Descendants” får Sverigepremiär i slutet av januari.

Mer läsning

Annons