Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Outhärdligt kaos i frisersalongen

/
  • Svartsjukegräl. Daniel Träff och polisen Carina Lidbom.
  • ”Arn” som frisör. Här klipper han till skatteinspektören, spelad av Carina Lidbom.
  • Hur ska de få bort tatueringen? Herrarna är Joakim ”Arn” Nätterqvist och Loffe Carlsson. På knä Sanna Ekman.

Nog för att jag behöver klippa mig illa kvickt, men inte sjutton tänker jag gå till salong Boris & Boris. Där råder nämligen största möjliga...kaos!

Annons

Vet inte hur många springa-i-dörren-farser jag sett genom åren, men ”Nu är det klippt” tillhör varken de bästa eller sämsta. Låt mig bara påstå att det är ett lovvärt försök att göra en modernare svensk uppsättning i mästaren Ray Cooneys anda.

Redan i upptakten bekräftas fördomarna om att manliga frisörer är bögar och han är så långt ifrån rollen som Arn han kan komma, den gode Joakim Nätterqvist. Att spela komedi är inte lätt som debutant, men han lyckas sisådär tack vare att det tar sig så långt pjäsen pågår och då han dricker alltmer champagne.

Joakim är den ene av kompanjonerna som båda heter Boris. Den andre spelas av långe Daniel Träff, som ibland ser ut som en lärjunge till John Cleese med sina långa, raska kliv fram och tillbaka över scenen. Daniels energi föreställningen igenom är imponerande.

Boris 1 är frisören, Boris 2 sköter taueringsapparaten. Men båda ser förstås inte ut som hämtade ur den högre skolan. Det går att driva en firma ändå, utan att bry sig om kassaapparaten och bokföringen. Där kommer veteranen Carina Lidbom in i bilden som den smått hysteriskt falsettsjungande skatteinspektören. Carina gör också rollen som en polis och är scenens dominant vid sidan av Daniel Träff.

Mattias Olofsson i rastafrisyr och Sanna Ekman spelar ett par som står i begrepp att gifta sig och behöver snyggas till inför vandringen uppför altargången.

Loffe Carlsson gör som vanligt, han spelar sig själv och behöver inte göra så mycket mer för att plocka publiken till gapskratt, höhöhö...nu som en i högsta grad vulgär allt-i-allo i frisersalongen.

Som så ofta är upptakten seg och fylld med töntiga buskisskämt, men farsen tar sig. Sexanspelningarna är legio men stör ändå inte så mycket.

Hoppas paret Robert Dröse/Anna Norberg från Sundsvall vågar fortsätta sina satsningar på egna verk. Det kan bara bli bättre med flera portioner rutin.

Pjäsen kommer till Gävle konserthus den 2 maj.

Mer läsning

Annons