Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Palm i onsdags, Celin i kväll

/
  • Anders Celin. Ska roa publiken på GASTA i kväll.Tungan rätt i mun. Ja, Marcus Palm kan konsten, även om tunga slinter ibland.

Gävle

Annons

Visst brukar det vara både trevligt och skrattretande kul på Gävles populära stand up-klubb, onsdagskvällen blev inget undantag. Komikerstafetten med åtta inbjudna kröntes med Marcus Palm, kvällens headliner. Han trivdes så in i vassen att han till slut övergick från att vara skitkul till att bli alltför långrandig.

Stand up ska i mitt tycke vara snabba, korta, tvära vändningar och utspel som överraskar. Marcus Palm, ”känd från tv”, har varit med i branschen i över tio år och vet säkert detta.

Efter en suveränt rolig halvtimme, toppad av hans berättelse om telefonlur när en mobil bland publiken ringer under en föreställning, blev historierna allt längre och till slut orkade delar av publiken knappt skratta längre.

Cilla Domstad vet hur en slipsten ska dras. Hon är med sin för komik passande dialekt ett säkert publikkort och hävdade denna gång att det numera borde utgå ersättning för arbetslöshetsskador (som mag- och liggsår) likaväl som arbetsskador.

GASTA fortsätter redan i kväll med roliga timmen och Anders Celin som huvudakt. Han är mannen som lyckades få 35 anmälningar från granskningsnämnden efter ett framträdande i radio.

Kvällens andra headliner är Lisa Lundin, en av Sveriges roligaste entreprenörer.

Och sist men inte minst, Västerbergs folkhögskolas stå upp-elever, ännu en gång. Nu har de vässat sina pennor och tränat in tajmingen för att ännu en gång våga sig upp på scenen.

Mer läsning

Annons