Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Panelen överens om Danny

/

Kan någon utmana Danny? Schlagerpanelen utreder den frågan inför deltävlingen i Malmö.

Annons

Panelen svarar:

Håkan Engström, musikskribent på Sydsvenskan:

1. Det största hotet står Danny för själv, i form av ”In The Club” som är den givna jämförelsen. Från en punkt nära toppen finns två vägar, men dragningskraften kommer bara underifrån. I Dannys sällskap är alla underdogs, till och med Perrelli. Sådana gillar vi.

2. Någon ska vara den första. Efter tre veckor med nytt blod kan det gamla blekgråa plötsligt kännas som det nya svarta. Men trenden tydlig: det är inte rutin som publiken frågar efter, den uttråkade tv-tittaren ber bara om att slippa slentrian.

3. Hon borde köpa sig en ny artist och börja på en ny kula. Att vara Charlotte Perrelli är dyrt. Skaffa en liten sleazy slaskrockare i stället, så länge man håller dem drogfria är de billiga i drift. Alternativet? Muta juryn. Men det sitter tre miljoner där.

Ken Olausson, journalist tidningen QX:

1. Loreen. Fast det är ju först i Globen. Här i Malmö tror jag att de andra vackert får slåss om smulorna som är kvar.

2. Inte mycket. Allt handlar om låten, och inga veteraner har haft en sådan förrän Christer & Lotta nu gör entré med sin 70-talsschlager.

3. Jag har inget principiellt emot ”The Girl” men nog borde hon först sett till att ha en rejäl hit med sig till Malmö innan hon började sminka upp liket med dyra kläder, skor, skärmar, dansare och gud vet vad?

Carolina Norén, programledare för ”Svensktoppen” i Sveriges Radio P 4:

1. Ingen kan utmana honom. Det krävs något i stil med en naturkatastrof eller att det visar sig att han personligen är ansvarig för den grekiska krisen. Och då menar jag inte den i landet Grekland – utan den i kvällens startfält.

2. Det betyder att vi väntat på Christer Sjögren och Lotta Engberg. Jag tror på allvar att världen skulle bli en bättre plats om vi bara lyssnade på sådan här musik. Det här blir soundtracket till min sommar.

3. Som shopaholic kan jag inte uttala mig i klädfrågan, men om hon har mycket pengar över föreslår jag att hon lägger dem i en stödpott till låtskrivaren Fredrik Kempe. En dag kommer andra låtskrivare börja kräva pengar för alla hans låtstölder.

Mer läsning

Annons