Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter satsar på stand up

/

Gävle har fått en ny stand up-stjärna: Peter Bäckström Drake, 41. Ett redan känt ansikte eftersom han jobbat länge på SVT Gävleborg, numera som redaktör och platschef i Gävle.

Annons

Nu tar Peter sats mot en sidokarriär som stå upp-artist. Efter några framträdanden på hemmaklubben Gasta så kände han sig mogen för att tävla i Bungy Comedy, också kallat för standup-SM för nybörjare, inför en fullsatt salong i Boulevardteatern i Stockholm. 20 nyblivna komiker tävlade och Peter kom tvåa. Grattis till silvret!

– Tack! Vi hade bara tre minuter på oss att köra vår grej och jag skojade bland annat om trafikskyltar (typ lekande barn, kör sakta) och skillnader mellan killar och tjejer. I juryn satt fyra etablera personer i branschen och tydligen gillade dom det jag gjorde..

Bungy Comedy innebar en gång i tiden genombrott för stjärnor som Petra Mede och Björn Gustafsson var också med men vann inte. Gävles egen Hans Carstensen har kommit tvåa och i våras vann Peter Kjellberg från Sundsvall, som har en syster med familj i Gävle.

– Jag hoppas givetvis kunna smida medan järnet är varmt och få en del bokningar framöver, säger Peter Drake.

– Jag trivs när jag får stå på scenen och dela med mig om saker och ting som irriterar mig i vardagslivet. Improvisationer får vara för min del, jag föredrar att skriva mina skämt i förväg. Det känns mer intelligent på det sättet.

Vinnaren i går var Christer Engqvist, SR-programledare i Uppsala, som får ta med sig den vandrande trofén, en uppstoppad guldsprejad fågel, hem i ett halvår. De tre som hamnade på prispallen (bland annat Peter) får en scentid på festivalen Skrattstock på Långholmen, en av Europas största komikerfestivaler. För Peter Drakes del som nytänd stand up-talang väntar närmast säsongsavslutningen på hemmaklubben gasta den 21 december, då han är kvällens koordinator, och därefter lär det komma en hel del erbjudanden från klubbarna i Stockholm. Som SM-tvåa blir man eftertraktad.

– Men framgången är färskvara och nu gäller det att ta tillvara chansen. Fast stand up är och förblir en hobby för min del.

Mer läsning

Annons