Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pitcher tillbaka på genombrottsplatsen

/

Sämre start på vårsäsongen hade stand up-klubben Gasta kunnat få. Al Pitcher har nämligen blivit en favoritkomiker bland Gävlepubliken och tolkade jag saken rätt så gjorde han ingen besviken på onsdagen heller.

Annons

Även om publiken i sådana här sammanhang skrattar åt allt och låter som en sån där skrattmaskin som är lite jobbig på alla dessa tv-komedier.

När det gäller denne invandrare från Nya Zeeland känns det som ett undantag från denna radanmärkning. Han var nu tillbaka på genombrottsplatsen, presenterad av kvällens så kallade MC Hans Carstensen som Sveriges bäste komiker förra året. Annat var det för tre år sen när han bara som tämligen okänd fick nöja sig med att vara uppvärmare för Özz Nüjen.

Häromåret gjorde Al Pitcher en turné (även på Gävle teater) som han kallade ”Fika Tour”. Nu är han laddad för uppföljaren ”Påtår Tour”, som når teatern 25 april.

Gårdagskvällens föreställning var som ett test på hur axplocket från nya showen skulle fungera på publiken. Därför bad han ödmjukt arrangörerna om att inga skämt skulle avslöjas i massmedia.

Med all respekt, vi kan i vart fall berätta om att han inte till att börja med hittade rätt i snöslasket när han kom till Gävle denna gång. Sen blev det mest snack om Nya Zeeland, hobbits, rugby, Ryan Air och litet annat.

Publiken garvade åt detta superproffs och fick säkert mersmak inför den kompletta showen den 25 april. Al Pitcher är litet grand som filmens Colin Nutley, han ser på oss svenskar med helt speciella ögon.

Mer läsning

Annons