Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojkar – nu kör vi en gång till!

/

Det lär bli trångt i kväll på Berggrens­ka Gården i centrala Gävle. Då är det nämligen dags för en kultspelning av den för länge sedan insomnade popgruppen Kadesch Kadeng.

Annons

– Det var år 2000 som vi packade ihop efter 15 år tillsammans med ett avslutningsgig på puben McGill’s, kommenterar sångaren Larry Forsberg. Vi var trötta på bandet, låtarna och faktiskt också på varandra. Det blev inget lyckligt avslut kan jag säga.

Övertalningsförsöken till en återförening har varit förgäves, ända tills nu då Jerker Blomqvist, bossen på Berggrenska som för tolv år sen drev McGill’s, lyckats med det ”omöjliga”.

– Logistiken fungerar för en gångs skull, förutom att Sven-Inge Sjöberg saknas. Tre av medlemmarna bilar till Gävle från Stockholm och alla är vi nu tända på idén. Det var som att träffa lumparkompisar och prata glada minnen när vi nyligen samlades för en första repetition, berättar Larry.

Vad tänker ni spela, förutom givna hitlåten ”Pojkar” (som låg på Svensktoppen fyra veckor 1998)?

– Kravet från medlemmarna är att inga nyskrivna låtar ska spelas. I stället blir det greatest hits, typ, med låtarna från de båda skivor vi gav ut under 90-talet. Planerad är även en samlingsplatta som ska heta ”Bra för att vara lokalt” efter en gammal recension i en lokaltidning.

Håller verkligen det gamla låtmaterialet fortfarande?

– Jadå, de låg nog snarare fel i tiden då vi gjorde dem. Nu passar de bättre, litet åt Winnerbäck-hållet kanske, även om texterna kan förbrylla yngre publik med anspeglingar på tv-program som ”Vem tar vem” (Lill-Babs-spektakel) och ”Dallas”. Fast nu har ju ”Dallas” väckts till liv även det.

Nå, Larry, blir det flera Kadesch Kadeng-gig framöver?

– Inte en chans. Detta är en engångsgrej. Möjligen kommer vi igen om tolv år... vem vet.

Annons