Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pontus perfekt avslutning på Gastasäsong

/

Annons

Vassare avslutning på höstsäsongen kunde ståupp-klubben Gasta och dess publik knappast ha kunnat önska sig. Bokningen av radioprofilen Pontus Enhörning visade sig hålla allt vad den lovade – och mer därtill.

Jag såg Pontus stå upp åtskilliga gånger på 1980- och 90-talet, men nu måste jag säga att han är ännu roligare och mera balanserad än någonsin tidigare. Det kanske är en åldersfråga men nu gjorde han sig varken tid att driva med publik eller dra några simpla underlivsskämt. Det tackar jag för.

Hans intro anspelade på Povel Ramels hoa-hoa-klassiker och fortsatte sedan i ett uppdrivet tempo.

Hur kul som helst när han skojade om vårt plötsliga behov av mobiltelefoner med kamera, kulstöterskor från öststaterna, ”Jehovas Angels”, vårt flata svenska kynne och myterna om vikingarna. Ett tips: Stek aldrig bacon naken, det gör ont!

Vinterkräksjukan har en fördel, man ser vad man äter...

Hann också med att se David Druid, nya stjärnskottet från Stockholm som vi kunnat se i ”Extra Extra” under hösten. En stor talang på stand up-scenen men kanske ännu inte färdig. Särskilt kul var hans skojerier om konsekvenserna av vampyrbett, mycket aktuellt denna höst/vinter med tanke på alla filmer på temat.’

Övriga som uppträdde denna årets sista Gasta-kväll var Karin Adelsköld, Melody Farshin, Martin Gustavsson, Martin Lagos och Cilla Domstad. Kul att det verkar bli fler och fler tjejer som vågar sig på konsten.

Mer läsning

Annons