Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiv premiärpublik på Cabaret

/
  • – Vi är premiärlejon, är det premiär så är vi där, säger Margaretha Stålquist (t.v.) som likt Sonja Svensdotter aldrig missar ett tillfälle att klä upp sig i sina finaste stassar.
  • – Vi är premiärlejon, är det premiär så är vi där, säger Margaretha Stålquist (t.v.) som likt Sonja Svensdotter aldrig missar ett tillfälle att klä upp sig i sina finaste stassar.
  • Regissören Joakim Lindblad var trots några missar mycket nöjd i paus.– Alla jobbar på fantastiskt bra. De är grymma, jag älskar dem, säger han om sina skådespelare.
  • Kia och Claes Lundberg var mycket imponerade av föreställningen och tyckte det kändes bra att se premiären.– Det är härligt med premiär, det är något speciellt, säger Kia Lundberg.
  • Isa Byström serverade tilltugg i pausen.

Stora Gasklockan förvandlades till en nattklubb i 30-talets Berlin och publiken hänfördes när det var Gävlepremiär för den klassiska musikalen Cabaret.

Annons

Den uppklädda publiken minglade förtjust i pausen och de positiva omdömena haglade om amatörskådespelarna på scen som presterat minst lika bra som någonsin proffsen.

– Man märker inte att skådespelarna är amatörer, säger Claes Lundberg och får medhåll av Kia Lundberg som inte kan ösa nog beröm över produktionen.

– Det är bra skådisar, bra sång, bra ljud, bra ljus, bra scenografi.

Regissören Joakim Lindblad var fortfarande påtagligt nervös när musikalen nått halvvägs. Mycket som ännu kunde gå fel, marginalerna var små. Men dittills hade det hela gått, om inte felfritt, så i alla fall väldigt bra.

– Det har varit lite småmissar, men alla jobbar på fantastiskt bra. De är grymma, jag älskar dem, säger han om sina skådespelare.

Några som njöt i fulla drag av föreställningen, och faktumet att det var premiär, var två av lokalens mest uppklädda damer, premiärlejonen Margaretha Stålquist och Sonja Svensdotter.

– Är det premiär så är vi där. På den gamla goda tiden var det premiärer stup i kvarten. Numer får paljettklänningen bara komma ut ibland, skrattar Margaretha Stål.

Båda var mycket nöjda med kvällens underhållning och Sonja Svensdotter tvekade inte att ge första halvan högt betyg.

– En stark fyra är det, säger hon och får medhåll av Margaretha Stålquist som emellertid snart ändrar sin uppfattning.

– Varför ger vi den inte en femma Sonja?, säger hon och snabbt ropar båda damerna i kör.

– En femma är det!

Mer läsning

Annons