Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reggaepubliken bjuder på kärlek

/
  • Barrington Levy verkade till en början lite trött men blixtrade sen till påeldad av sitt band.Morgan Herritage från Brooklyn var det största namnet under fredagen.Publiken på reggaefestivalen i Furiviksparken släppte loss och bjöd på kärlek.Tarrus Riley visade prov på ungdomlig energi och bjöd på ett fantastiskt framträdannde.

Efter den fantastiske Tarrus Rileys framträdande så tog Thomas Gylling över scenen igen och den stora massan framför scenen försvann åt sidorna men så börjar ett tungt groove ljuda från den stora scenen.

Annons

In på scenen kommer Barrington Levy, han sjunger om ”Problems in the morning, problems in the evening” och han verkar trött, i alla fall i jämförelse med den suveräna energin som Tarrus bjöd på.

Men det fyra man starka bandet pumpar på och tillsammans med publiken får de igång Barrington som plötsligt blixtrar till.

”Mi Sensi”, ”Here I come”, ”Looking my love” vävs in i ett fruktansvärt tempo och vi hinner knappt andas.

Då ger han oss ”The Vibe is right” som är en bra showstopper i det höga tempot.

För många svenskar är Barrington Levy känd för låten ”Here I come” som figurerade länge i en reklamfilm för en bredbandsleverantör.

Han visade ikväll att han är suverän i både dancehall och ragga.

Om Tarrus Riley visade sin ungdomliga energi på ett fantastiskt sätt så visar Barrington Levy upp att gammal är äldst och han kan elda upp ett publikhav ordentligt med sin interaktiva stil. När sen ”Black rose” kommer är det högenergiskt i Furuvik.

Tyvärr fick vi vänta en längre stund på ljud som skulle ställas in och natten blev både sen, mörk och kallare men det som överraskade på mig var publikens stora kärlek till banden.

Massvis med folk framför scenen hela tiden och fantastisk dans och respons till banden.

Jag har varit på massor av festivaler i mina dagar och tveksamt om jag någonsin sett en publik släppa loss och verkligen älska ALLA artister så mycket. Härligt att se!

Morgan Herritage är ett band som bildades av fem barn till artisten Denroy Morgan, de kommer från Brooklyn och låter kanske därför som en mix av melodiös uppdaterad roots reggae med en hel del soulinfluenser.

”Return of roots & culture” sjunger de och publiken visar ingen tendens att tappa orken trots den sena timmen.

Det låter givetvis alldeles utmärkt men jag kan tycka att det blir lite enahanda, men det kanske bara är jag som inte har orken kvar.

Peter Alzén

Mer läsning

Annons