Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rickard Olsson i kamp mot Pernilla Wahlgren

/

I kväll klockan 22 och en timme framåt i Kanal 5 kommer besked: Är Gävlesonen och den folkäre tv-proflen Rickard Olsson en talang även på stand up-scenen?

Annons

I kväll ska han hur som helst upp till kamp mot sångerskan Pernilla Wahlgren i matchen om att vinna publikens gunst. Den annars så kolugne Rickard kommer att snacka om sin mammas panikslagna onaniutbrott medan Pernilla skämtar om att hyra rumänska barnskådisar för att posera som barnen Wahlgren.

Hon är definitivt grövre i mun än väntat och även Rickard får publiken att rodna och dra efter andan. Detta i fjärde avsnittet i serien ”Mitt liv är ett skämt”.

Båda kombattaterna är scenvana och har erfarenhet av livesändningar, galor och tuffa publiker – men ingen av dem har tidigare provat att lämna ut sig själva på en stand up-scen.

Pernilla är optimistisk när hennes coach Mårten Andersson tar sig an att förbereda henne för scenframträdandet – hon tror själv att kontrasten mellan hennes äppelkäcka image och grova skämt kommer att ta andan ur publiken.

Men även Rickard har en grannpojkeimage att jobba med och några av hans skämt blir med Kristoffer Appelqvists hjälp riktiga publikdräpare.

Det blir en jämn kamp när båda kombattanterna river ned applåder för skämt om batteridrivna sexleksaker, erfarenheter från kändislivet och Hitlerfadäser.

Bland de tillfälliga ståuppkomikerna i serien finns även Tony Irving, Bingo Rimér, Marcus Birro, Johannes Brost, Glenn Hysén, Sofia Wistam, Katrin Zytomierska, Anders Öfvergård, Thomas Bodström, Christer Sandelin, Annika Jankell, Edvard Blom och Frank Andersson.

Mer läsning

Annons