Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rickard tar hand om ”Gäster med gester”

/

SVT återupplivar klassikern ”Gäster med gester” i höst. Den här gången är det Rickard Olsson som får kändisarna att leva ut i sanslösa charader.

Annons

”Gäster med gester” var ett av SVT:s mest folkkära program under 1980-talet, med återkommande gäster som Jeja Sundström, Lasse Berghagen och Johannes Brost. Då leddes programmet av Lennart Swahn, som avled 2008.

När SVT skakar liv i konceptet igen är det Rickard Olsson som tar över programledarrollen.

– Det känns stort, det var ett program jag själv tittade mycket på och tyckte var kul. Programledarmässigt är det inte så jobbigt, det är ju gästerna som drar det tyngsta lasset, säger han.

När inspelningarna börjar i maj återvänder några av veteranerna till programmet, bland andra Johannes Brost, Jeja Sundström och Robert Gustafsson. De får sällskap av ett knippe nykomlingar, som Petra Mede, Peter Magnusson och Per Andersson (som var med i Melodifestivalsketcherna).

Lite vassare humor utlovas – ”Folkhemmet tål lite sälta i dag”, som Rickard Olsson säger. Men annars kommer tv-tittarna att känna igen sig.

– Det är lite modernt nu att ta upp det gamla och gärna då fysisk tv. ”Fångarna på fortet” är tillbaka, ”Gladiatorerna” kommer tillbaka – det står väl inte på så kommer ”24 karat” tillbaka, säger Rickard Olsson.

Sara Ullberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons