Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockfest i Högbo bruk

/

Dave Edmunds, Linda Gail Lewis, Sean Tyla och, inte minst, The Refreshments. Där har du menyn till fredagens rockkalas vid Högbo bruk.

Annons

De kallar paketet för ”Rock n’ roll summer” och alla inblandade just nu har en hektisk sommar. The Refreshments saxofonist Micke Finell överväger dock inte det tajta turnéschemat.

– Det är som det är. Det är ett val man gör. Antingen så åker man på turné eller så gör man inte det. Visst hade det varit trevligt att vara hemma med familjen när det soligt och fint ute, men det är som det är, säger Micke.

Istället får han uppträda tillsammans med sin idol sedan barnsben, Dave Edmunds. Dessutom kommer även Linda Gail Lewis, den stora rock n’ roll-legenden Jerry Lee Lewis syster, att förgylla Högbo bruk med sin brors låtar. Inte helt fy skam att spendera sommaren på det sättet heller.

Linda är liksom Dave en gammal bekant till The Refreshments-lägret.

– Ja, vi har ju haft ett samarbete med Linda i sju, åtta år nu och jag har ju producerat några av hennes skivor också, säger Micke Finell.

Är hon någon ni i bandet lyssnat på mycket?

– Både ja och nej. Hon är ju syster till en av de största inom genren så hon kör ju alla hans största hits. Och vi har spelat mycket med henne under några turnéer.

För lite över en månad sedan släppte Gävlebandet albumet ”Ridin’ Along” som Gefle Dagblads nöjesredaktör Stefan Andersson beskrev som ”lika uppfriskande som någonsin förr”. Skivan har även gått hem oss publiken uppenbarligen. Skivan tog direkt en förstaplats på albumlistan och har hitills hunnit sälja strax under 20 000 exemplar. Alltså inte långt ifrån att bli belönad guldskiva. Vad är det då som får skivköparna att slänga sig efter The Refreshments nya alster? Micke Finell har en teori.

– Vi tilltalar rätt målgrupp; folk som är 40 år och äldre. De laddar inte ner skivor utan de köper dem. Kidsen laddar ner låtar till höger och vänster men de äldre vill ha en fysisk skiva. Det är den stor anledningen, tror jag.

The Refreshments kommer göra en kort turné i höst och sen vara helt lediga i september. Micke kommer att vara engagerad med sitt andra band, The Trouble Boys, debutalbum som kommer till hösten. Sen kommer Gävlebandet göra en julturné under november-december. Sedan kan det vara dags för ett album, avslöjar Micke Finell.

– Ja, vi skriver ju nytt material hela tiden.

Mer läsning

Annons