Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolig annons gav napp

/

Alfred Bild och Simon Hovemyr satte upp en lapp i sin matbutik i Hjo där de annonserade efter coola, icke-homofoba musiker till sitt band. Lappen spreds som en löpeld i sociala medier – och de har nu hittat en gitarrist.

Annons

”Vill du ligga mycket? Starta band med oss! Vi är två coola töntar som spelar häftig musik. Rock, progressivt. Vi är arga på allt, men glada ändå. Vi söker gitarrist, trummis, keyboardare. Du får gärna sitta på en jävla massa utrustning, vi har annars det mesta. Vi repar i ett garage i Hjo. Vi är runt 18 år och du bör vara i ungefär samma ålder. Du får fan inte vara rasist eller homofob. Bara cool.”

Så lyder den annons som basisten Alfred Bild, 17, och sångaren Simon Hovemyr, 18, satte upp i sin lokala matbutik på tisdagen i förra veckan och som sedan spridits som en löpeld i sociala medier. Alfred Bild sitter på lektion när TT Spektra ringer upp för att höra om killarna fått napp.

Hur går det, har ni hittat några bandmedlemmar?

– Vi har fått fått några svar. Vi ska ha två gitarrister. Vi har hittat rytmgitarristen, och nu ska vi pröva en kille som vill spela leadgitarr.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Det är mycket folk som ringer. En del vill bara säga att det är roligt, en del vill vara med i bandet och en del busringer. (skratt)

Var ni beredda på att det skulle bli en snackis?

– Inte alls. Vi hade ingen aning om det.

Vad heter bandet?

– Vi kom på det i går: Sure Expotion.

Vad spelar ni för musik?

– Vi har bara börjat än så länge, men vi har tänkt spela progressiv, 70-talsaktig rock.

Therese Lindström/TT Spektra

Mer läsning

Annons