Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rovdjuret drar in på Maxim

/
  • Achtung! Rovdjuret vandrar från norra Norrland till dess södra port. I mitten: Hulkoff, flockens ledare.

Hör ni vrålet från vildmarken i Norrbotten, det är rovdjuret som förbereder en attack mot Gävle.

Annons

Ja, i kväll - lördagen den 13 oktober - är det klart för hårdrock med vassa klor när Raubtier med Pär Hulkoff i spetsen reser ”Från Norrland till helvetets port”, för att citera titeln på senaste albumet.

Helvetets port... är det möjligen Gävle det? Porten mot Norrland?

– Nejdu, så är det definitivt inte. Gävle är helt okej men det är inte Norrland på riktigt, tycker Hulkoff.

Jodå, Gästrikland tillhör Norrland och ligger norr om Dalälven, så det så.

– Jaha, då ger jag mig, svarar Hulkoff med ett garv. Själv bor jag i alla fall i den verkliga glesbygden, i skogen norr om Haparanda. Där har jag mitt kontor, sätter ihop spelscheman för Raubtier och mitt andra band, Bourbon Boys. Vårens turnéplaner ska sättas ihop. Dessemellan, när jag vill koppla av, då är jag ute med bössan och jagar.

För alla som var på Getaway Rock Festival 2010 och/eller nu senast i somras så är Raubtier knappast okänt. Industrimetalbandet från Haparanda består av Pär Hulkoff på gitarr, sång och klaviatur, Mattias ”Buffeln” Lind på trummor och slagverk samt Jonas Kjellgren på bas, där medlemmarna växlat genom åren.

Tidigare var det Gustaf Jorde, Thorbjörn Englund och Hussni Mörsare som trakterade instrumentet.

Namnet Raubtier togs från filmen ”Rovdjuret”. Debutalbumet ”Det finns bara krig” med singeln ”Kamphund” släpptes för tre år sedan.

Nästa album ”Skriet från vildmarken” gavs ut i september 2010 och i våras kom först singeln ”Sverige elit” och sen albumet ”Från Norrland till helvetets port”.

Mycket jobb i somras?

– Jadå, Getaway Rock var en av de bättre festivalerna och då jämför jag med Sweden Rock och Metaltown. På Peace & Love var det Bourbon Boys med sin vitt skilda stil som gällde, renodlat 50-tal med country och rock’n’roll.

Men nu startar en intensiv höst för Raubtier, inledningsvis där de själva headlinar och sedan 14 spelningar i ett turnépaket ihop med Sabaton och Dynazty.

På Maxim i kväll har Raubtier två förband, Cedron från Söderhamn och Ereb Altor från Gävle.

– Vi har blivit latare med åren och flyger den här gången söderut, tillägger Pär Hulkoff.

Mer läsning

Annons