Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rumlare utan onda avsikter

/
  • Ramblin Romeos. Från vänster: Micke Eriksson, Petter Diamant, Thomas van der Kaiij, Sverker Magnusson och Danne Magnusson.

Det synnerligen populära tributebandet Cash Is King finns inte mer.

– Nej, efter cirka 200 gig på fyra år, som blev minst dubbelt så långt som vi trodde, kände vi oss mätta på grejen och ville göra något annat, förklarar gitarristen och sångaren Danne Königsson från Skutskär.

Annons


Fansen sörjer, men kanske inte så länge. För i stället finns nu Ramblin Romeos, en ny grupp som Danne satt ihop tillsammans med Cash Is King-basisten Micke Eriksson.
Första offentliga livespelningen inträffar i kväll på CC-puben i Gävle. I morgon presenterar sig bandet för publiken på Lillpuben i Sandviken.

– Den som eventuellt tror att vi ska spela Johnny Cash-låtar tror fel för detta är något helt annat, deklarerar Danne Königsson. Om man nu ska genrebestämma musiken vi representerar så ligger den sammansatta benämningen country-rock’n’roll närmast till hands. Gruppnamnet Ramblin Romeos syftar på våra personligheter, vi är nog lite stökiga fast med stora hjärtan.
Rumlare utan onda avsikter med andra ord?
– Just så. En perfekt beskrivning!
Parallellt med den sista tiden i Cash Is King skrev Danne Königsson nya låtar på engelska. Det gick som smort och vips hade han 20 stycken att presentera för de övriga i bandet.
– Jag lägger grunden men det är i replokalen som vi alla är med och formar slutresultatet, förklarar Danne. Tyngdpunkten blir eget material, men vi kommer även att göra några covers.
Hur känns det då att möta publiken i den nya omgivningen?
– Aningen nervöst måste jag erkänna. Men tiden i Cash Is King har varit oerhört lärorik och utvecklande, så här bekväm på scenen som jag är nu kände jag aldrig tidigare. Och det är också mycket roligare än tiden före Cash Is King-projektet.
Line-up:en för Ramblin Romeos ser ut så här: Danne Königsson – sång/gitarr, Micke Eriksson – bas, Thomas van der Kaiij – gitarr/sång, Petter Diamant – trummor och Sverker Magnusson – orgel/piano.

Mer läsning

Annons