Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sauks strålande studie i sex

Annons

Aldrig tidigare har det väl hummats så mycket i Gävles tjusiga teater som denna kväll. Mannen bakom verket var Stefan Sauk, en man med talets gåva och en mästare i sin mimik och sitt kroppsspråk. Han behövde bara flina och vifta litet grand med armen för att vissa skulle börja gapflabba.

Hummandet använde Sauk som ett redskap för att publiken, män som kvinnor och i andra akten separerade, i den inte alltför välbesatta salongen skulle våga svara på alla enkäter han lade fram.

Doktor Tängroth (ni minns kanske honom från ”Lorry”) har uppenbarligen en professor till bror som ägnar sig åt sexforskning i stället för politik. En av tidernas bästa filmer är Hitchcocks ”En studie brott” från 1958, här handlade det om en studie i sex.

Åh herregud så roligt det blev i denna kombination av stand up, teater, föreläsning och... tja, hummande med en publik som i hög grad var delaktig.

Till att börja med klargjordes som själva ingången till föreställningen att fortplantningen är människans starkaste drivkraft.

Vetenskapliga undersökningar – och i detta fall tror jag inte att Sauks påstående är humbug – visar att den genomsnittlige mannen får orgasm efter fyra minuter medan kvinnan har 17 minuter till avgång.

Kvinnor vill ha MER än de får betonades med eftertryck. Den genomsnittlige mannen är ute efter en hole-in-one när det i stället handlar om ett par fem, för att snacka golftermer.

Stefan Sauk ritade figurer, staplar och tårtbitar för att illustrera vad han ville ha fram i denna föreställning med österrikaren Wolfgang Weinbergers West End-show i London som förlaga.

Så många svar på hur vi alla ska bli bättre i sänghalmen gavs väl inte, men nyckelordet är kommunikation. En relation bygger på tre hörnstenar, mannens lust, kvinnans lust och passionen för varandra.

När någon av hörnstenarna krackelerar sätts äggklockan igång och det är dags att byta, om jag tolkat sexdoktor Sauks rådgivning rätt.

– Vanföreställningar och funderingar om livet i sänghalmen, om trenden med goda råd i tidningsmagasin och hur alla andra har det och gör det, är grunden i föreställningen, har regissören Babben Larsson sagt.

Missionärsställningen är hur som helst ute, om vi ska tro på Gävlepublikens hummande i andra akten.

Som bonus mot slutet gav Stefan Sauk en uppvisning i konsten att härma dialekter varpå han spädde på med ett par roliga historier.

Kul var det från början till slut med en mästare att fånga in sin publik. Det syntes att Sauk stormtrivs i den komiska rollen som sexguru och att han också gillar den seriösa grunden.

Mer läsning

Annons