Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schlagerrävar som satsar på seger

/

Silver-Hedlund-Wahlgren är inte Kicki-Bettan-Lotta. De är Swedish House Wives, och de är sugna på schlagerseger med modern elektropop.

Annons

– Man går inte in i den här tävlingen om man inte tar den på blodigt allvar, säger Pernilla Wahlgren.

Det kom ett mejl. Någon på SVT tyckte att Jenny Silver, Hanna Hedlund och Pernilla Wahlgren borde bilda en trio och ställa upp i Melodifestivalen. De tre sångerskorna funderade på saken på varsitt håll och lyssnade noga på de två låtar som de erbjudits.

– Även om vi har hållit på så pass länge att den inte gör någon jätteskillnad så vet man ju att Melodifestivalen är en stor grej att kliva in i, säger Pernilla Wahlgren.

Sammanlagt har de ställt upp i Melodifestivalen åtta gånger, med Pernilla Wahlgrens andraplats 2003 som bästa placering. Det här blir första gången de uppträder tillsammans, och de ser idel fördelar med att tävla som grupp.

– Det gör att man utmanar sig själv, i och med att vi har tre olika uttryck. Man kan låna, peppas och inspireras av varandra, tycker Jenny Silver.

Trion tävlar i deltävlingen i Göteborg på lördag.

Bidraget de valde, ”On Top of the World”, är skrivet av Peter Boström och Thomas G:son, männen bakom fjolårets Eurovisionvinnare ”Euphoria”. Tjejerna beskriver låten som ”elektropop i klubbförpackning”.

– Många kanske tror att vi ska göra Kicki Bettan Lotta och sjunga schlager. Det ska vi verkligen inte, säger Pernilla Wahlgren med eftertryck.

Låtskrivarna har ett imponerande schlager-cv och sångerskorna är rutinerade. Men de tar inte ut något i förskott.

– Vi har en jättebra låt, det är det enda man kan känna sig säker på i den här tävlingen, säger Jenny Silver.

Tillsammans har de inte bara åtta festivalförsök utan dessutom åtta barn. Pernilla Wahlgren har fyra, Hanna Hedlund tre och Jenny Silver är nybliven mamma till lille Marloe, som kommer att vara med bakom kulisserna under schlagerveckan. Eventuellt kommer Hanna Hedlunds tio månader gamla Saga att få vara med där också, men de äldre barnen får heja på respektive mamma i tv-soffan.

– Eller så kan det bli som när jag tävlade med ”Jag vill om du vågar”. Då var Theo tre år och hejade på Eric Saade, minns Pernilla Wahlgren med ett skratt.

Namnet Swedish House Wives är en fyndig lek med sångerskornas initialer och en blinkning till både dj-trion Swedish House Mafia och tv-serien ”Desperate Housewives”. Inte alls särskilt fyndigt, tyckte dock två discjockeys som går under namnet Housewives. Duon sa i pressen att schlagertrion ”skadade deras varumärke”, något som Silver, Hedlund och Wahlgren unisont himlar med ögonen åt.

– De har visst försökt etablera sitt namn i sex år. Har de ännu inte lyckats så känns det ju inte som att vi kommer och förstör något direkt. Det är inte ens samma namn, så det känns lite pinsamt att bråka om det, tycker Pernilla Wahlgren, och Hanna Hedlund fyller skämtsamt i:

– Det är roligt med tanke på att de själva heter något som är likt en annan grupp. Men den vill de väl bli förknippade med, inte med Melodifestivalen. Jag ska gå in och lyssna och se om jag vill bli förknippad med dem.

Alla tre skrattar.

– Är de bra kan de få göra en remix, lovar Pernilla Wahlgren.

Therese Lindström/TT Spektra

Mer läsning

Annons