Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scorpions – himmel eller helvete för krogägarna

/

Scorpions spelning i Sandviken innebär himmel eller helvete för de lokala krogägarna.

Allt beror på när konserten slutar.

Annons

– Om den slutar tidigt ökar försäljningen. Håller den på sent kommer inte kotte, säger Shawn Afshari, ägare till Living Room.

I tisdags meddelades att det blir en minifestival, ett event, i Göransson Arena i december med legendariska Scorpions som höjdpunkt.

Trots att mycket planering återstår kan vd:n Fredrik Granting redan i dag avslöja att det blir mycket arrangemang kring festivalen. Bland annat planeras både rocktåg och rockbussar för att slussa fans till Göransson Arena.

– Festivalen riktar sig till en annan målgrupp en 50-cent. Det blir en mognare och bredare publik. Jag är övertygad om att det blir en folkfest om vi får till en bra mix med de andra banden, säger han.

Ingen vet ännu när festivalen slutar lördagen den 8 december och det är något som bekymrar de lokala krog- och nattklubbsägarna.

– Om 4 000 går på en konsert och 500 kommer till oss efteråt så ökar självklart försäljningen markant. Men om konserten håller på sent så kommer inte en kotte eftersom alla har samlats där. Då skadar det oss jättemycket, säger Shawn Afshari.

Fredrik Granting är medveten om problematiken.

– Det är ju en balansgång och något vi får ha en diskussion kring. Vi ska förstås ta så mycket hänsyn som möjligt till det lokala näringslivet. Men jag tror att stora konserter på Göransson Arena både före och efter drar folk till restauranger, hotell och krogar.

Fredrik Granting, vd för Göransson Arena, tror att konserter på Göransson drar folk också till hotell och krogar.

Mer läsning

Annons