Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex grupper klara när Slick City hårdsatsar

/

Under den nalkande sommaren gör Heartbreak Hotel och nattklubben Slick City en hårdsatsning utöver det vanliga.

Annons

– Man skulle kunna kalla det för en musikfestival i miniatyr. Så många skickliga artister har sällan trängts på vår scen under sommaren. Vi kallar det för sommarnätter på Heartbreak Hotel & Slick City, hälsar musikansvarige Christian Stjernström.

Så här ser schemat ut:

4 juli: Lilla Sällskapet (uppe på Heartbreaks scen) och Hardcore Superstar (nere på scenen),

11 juli: Mash Up International (Slick City)

18 juli: Icona Pop (Slick City)

25 juli: Marcus Price & Carli (Slick City)

9 aug: Nause (Slick City)

Här är beskrivningarna på banden som ska gästa Heartbreak i sommar:

Lilla Sällskapet: En helt ny pop på svenska. I musiken hörs tydliga spår av 1980-talets new wave och postpunk likväl som modern klubbmusik. Eller som duon själva utrycker det: ”A-ha, Mauro Scocco och Liquid Liquid på ryggen av en jättelik fågel som dundrar ut över ett episkt Lejonkungen-landskap i en glödande solnedgång av laser”. Lilla Sällskapet består av sångaren Erik Nordström och producenten Mats Norman. På nyårsafton 2010 släpptes deras debutsingel ”Genova”. Hösten 2011 kom hitsingeln ”Morgonen efter” och i början av 2012 släpptes ”Om vingarna bär” från den kommande fullängdaren. Och under sommaren 2012 spås den nya singeln ”Jag vill ut” att bli en riktig sommarplåga.

Hardcore superstar: Få band i hårdrockssvängen har svettats så mycket som detta band. Hardcore Superstars attityd har alltid varit att gå sin egen väg och det har de gjort med bravur och stilsäker pondus. Efter sju album och sju världsturnéer firade så Hardcore Superstar tio år som band med samlingsskivan ”The Party Ain’t Over ’Til We Say So” som släpptes i höstas.

Mash Up International: En producent- och dj-grupp som består av Robert Dinero, Uffie Ice och Money Mats Norman. Som namnet antyder inspireras de av global klubbmusik och på dansgolvet bjuder de på influenser från angolansk kuduro, brasiliansk bailefunk, cumbia, dancehall och sydafrikansk kwaito. Det som håller allt samman är rytmen, basen och känslan av stökig karneval. Deras remix av Veronica Maggios ”Jag kommer” utnämndes till Årets bästa låt 2011 av Musikguiden i P3.

Icona Pop: Via dansgolvsvältare som ”Manners”, ”Nights Like This”, ”Sun Goes Down” och genom flitigt gigande och dj:ande på klubbar och scener i Sverige, England, Frankrike och USA har Icona Pop tagit världen med storm. Senaste singeln ”I Love It” är en uppvisning i modern elektronisk dansmusik. Under sommaren 2012 ska bland annat festivaler och scener som Roskilde, Peace & Love, och Storsjöyran få lyssna till duonsmix av dansanta beats, tung bas och popmelodier.

Marcus Price & Carli: Består av Carli Löf med en bakgrund i dj- och producentduos som Staygold och Savage Skulls och med några av Robyns vassaste beats på cv:et, samt Marcus Price (Fattaru, Basutbudet). Tillsammans utgör de ett svängigt dj-team som levererar intensiva set i ett musikaliskt gränsland där genrer inte spelar någon roll så länge basen är fet och rytmen tvingar till dans.

Nause: Resultatet av två unga musikengagerade killar från Stockholm som hittat inspiration från housevärldens alla hörn. Duon är just nu en av de mest lovande namnen inom elektronisk musik. I höst släpper de nytt material efter att ha varit upptagna med remixuppdrag. Nause släppte den mest uppmärksammade remixen på Britney Spears singel ”Hold It Against Me” som de gjorde tillsammans med Adrian Lux. Dessutom ligger de bakom den populäraste remixen på Rebecca & Fionas singel ”Bullets”. Nauses första singel ”Made Of”, som släpptes i maj 2011, har sålt dubbel platina och var en av förra sommarens mest spelade låtar. Singeln har haft stora framgångar även utomlands.

Mer läsning

Annons