Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sigrid är ”Sveriges mästerkock”

/
  • ”Det känns helt makalöst”, säger Sigrid Bárány om segern i ”Sveriges mästerkock”.

Sigrid Bárány kammade hem segern i ”Sveriges mästerkock”. Nästa vecka kommer hennes egen kokbok full av ”kramig, värmande och omhändertagande mat”.

Annons

Det var den rackarns hälleflundran som gjorde finalen spännande. Sigrid Bárány hade segern i sin hand när hon och Josephine Lindqvist av en slump valde att laga exakt samma huvudrätt. Josephines flundra var enligt juryn snäppet vassare och vips var det bara en poäng som skilde de två finalisterna åt inför den allra sista bedömningen.

– Jag höll på att tappa kontrollen över hela kroppen. Det kändes ungefär som när man skakar en brylépudding tills den faller isär, berättar Sigrid Bárány.

En pavlova avgjorde saken, och med två poängs marginal utsågs den 36-åriga översättaren från Stockholm till Sveriges andra mästerkock i ordningen.

– Det känns helt makalöst, säger hon med eftertryck.

Nu börjar också ett nytt kapitel i hennes eget liv, där hon hoppas att hon ska kunna ägna sig åt mat på heltid. Förutom kokbokskontraktet innebar segern en vinstsumma på 250 000 kronor, pengar som hon behövt för att försörja sig under arbetet med boken, men som eventuellt också ska pytsas in i en lägenhet i Budapest.

– Det är en fantastisk matstad. Jag skulle kunna ha lägenheten som mitt testkök, så kan jag laga mat dag och natt, menar hon.

Therese Lindström/TT Spektra

Mer läsning

Annons