Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjögren bjuder på extra föreställning

/
  • Christer Sjögren ersätter besvikna biljettköpare med en show, men de som hellre vill ha pengarna tillbaka kan han inte hjälpa. ”Det står inte i min makt”, säger han.

Turerna kring den inställda jubileumsshowen i Göteborg har gett Christer Sjögrens fläckfria image en törn.

Annons

Nu ordnar den folkkära artisten en gratiskonsert i Lisebergshallen för alla biljettköpare som inte fått pengarna tillbaka.

Det blev ingen jubileumsshow i Göteborg sedan arrangören Michael Silfverskiöld upprepade gånger misslyckats med att boka lokal.

Plötsligt hade Christer Sjögren inte 7 000 glada fans utan lika många besvikna biljettköpare som krävde svar och pengarna tillbaka.

I dag har 5 000 av dem fått ersättning via Ticnet, enligt Christer Sjögrens presstalesman, men det saknas fortfarande pengar till dryga 2 000 biljettköpare.

– Jag har inga pengar att ge tillbaka. Det jag kan göra är att se till att publiken får vad de betalat för. Jag gör det som står i min makt och hoppas att det räcker, säger Christer Sjögren.

Han har anlitat två nya arrangörer och den 18 april ordnar Christer Sjögren en gratisspelning i Lisebergshallen för runt 2 300 personer. Alla som har en giltig biljett kan byta ut den mot en ny. Om någon hellre vill se Christer i Borås eller Malmö under den kommande vårturnén går det också bra.

– Nu ska det inte bli mer strul. Vi ska göra en bra show och ge publiken valuta för pengarna. Det här har tagit så mycket energi, men efter att vi beslutade det här känner jag mig sugen igen.

De senaste veckorna har anklagelserna studsat mellan Christer Sjögren och arrangören Michael Silfverskiöld och ord står mot ord. Enligt Sjögren är Silfverskiöld en bedragare som försvunnit med en stor del av biljettintäkterna. Michael Silfverskiöld hävdade nyligen i en artikel i Dagens Nyheter att Christer Sjögren visst fått betalt för de inställda föreställningarna och själv borde kunna ersätta biljettköparna.

Har du fått betalt för de 17 inställda spelningarna i Göteborg?

– Jag har fått betalt för showen på Tyrol, men jag har inte fått betalt för Göteborg. Jag vet inte varför han säger så. Han blev väl sur när jag kallade honom oseriös, säger Christer Sjögren och tillägger att han vill ha ett slut på ”den här pajkastningen”.

Den nya föreställningen blir en förlängd konsertversion av 40-årsshowen.

Pernilla Wahlgren ersätter Jessica Andersson som gästartist då hon har andra uppdrag under våren. Turnén startar i Örebro den 19 mars och avslutas den 1 maj i Uppsala.

Malin Dahlberg

Mer läsning

Annons