Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjögrens julturné slutar i Gävle

/
  • Trio som ska ut på julturné. Christer Sjögren ska i år ha Gunhild Carling och Pernilla Wahlgren med sig på ­scenen. Foto: Lennart Dannstedt

Annons

Christer Sjögren tycker sig ha hittat receptet på en lyckad julstämning. I år drar han ut på ännu en julturné och får sällskap av Pernilla Wahlgren och multiinstrumentalisten Gunhild Carling. Turnén avslutas i Gävle konserthus den 20 december.

– Vi kommer att variera programmet men de allra mest traditionella sångerna får man inte glömma bort. Syftet är att beröra folk, vi vill ha allt från skratt till gråt, säger Christer Sjögren.

Mellan 1997 och 2003 var Christer Sjögren ute och turnerade varje år runt jul. Förra året plockade han åter upp konceptet och i år är det alltså dags igen. Med start den 24 november i Kalmar ska han under loppet av en knapp månad hinna med att besöka 20 svenska orter.

– De här konserterna har vuxit stadigt. Nu är det visserligen hård konkurrens med många artister som ger julkonserter, men det funkar väldigt bra, säger han.

På scen kommer Christer Sjögren att få sällskap av Pernilla Wahlgren och musikern Gunhild Carling.

– Hon var med i fjol, då en ny bekantskap för mig. Hon är en alldeles enastående musiker och sättet hon hanterar till exempel en trombon är i världsklass. Så i år låter vi henne kliva fram mer, säger han.

Innan turnén ska dock Christer Sjögren hinna med att spela in en ny skiva som släpps den 20 juni. Bland låtskrivarna finns veteraner som Torgny Söderberg, Lasse Holm och Bobby Ljungren.

– Det är mycket nyskrivet material. Jag vågar inte säga att det låter som Vikingarna, men det är åt det hållet, säger han.

Niklas Kjellberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons