Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skådespelarna är bättre än lustspelet

/

Annons

Hotel Paradiset är ett gammalt tyskt lustspel av Franz Arnold och Ernst Bach. Handlingen utspelar sig på ett departement där de anställda gubbarna –kanslichefer, justitieråd och assessorer – springer runt varandra i en tokrolig förväxlingskomedi.

Trots goda skådespelarinsatser, välspelande musiker och snygg dekor måste man nog, så här i början av recensionen, slå fast att Stackbos senaste fars är något av ett sömnpiller.

Handlingen är helt enkelt tråkig.

Karaktärerna däremot, är stundtals ganska roliga och några skratt får man trots allt under föreställningens gång. Jag som dessutom gillar historia kan njuta av jacketterna, silverkryckorna och bakelittelefonerna under resans gång –men riktigt kul blir det aldrig.

Och även om jag, som sagt, skrattar ibland så är det även ofta jag tycker synd om skådespelarna som måste säga alla dessa omoderna och absurda repliker.

För skådespelarna är bra. Och det som gör att farsen trots allt är lite kul är deras spel. Deras förmåga att trolla fram det dråpliga och roliga som finns där bakom de dammiga replikerna. Robert Sikström, Hanna Säfström, Torbjörn Lund, Åsa Holmgren och Anders Asp gör extra bra ifrån sig i både sång och tal.

Nivån på skådespeleriet är alltså ganska hög i det gamla IOGT-huset i Nybo denna kväll och särskilt hög är den i scenerna mellan Nina Saunamäki och Peter Iller som faktiskt, får man nog säga, spelar i en helt egen division.

Extra synd då, att pjäsen är dålig.

Mer läsning

Annons