Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrattretande så in i Norden!

/
  • Glans över stand up-konsten. Jodå, han levererade ett skrattretande gods även i går, den goe skåningen.

Annons

Han är en av mina största favoriter i stand up-branschen och svek varken mig eller andra fans denna gång heller. Han har gjort ännu roligare saker, men gårdagens föreställning strök bara under att Johan Glans står långt över sina kollegors lägstanivå.

Till att börja med satt jag och retade upp mig på titeln för turnén, ”World Tour Of Scandinavia”, då den även sträcker sig till Finland (inklusive Åland) och Island. Vad jag vet så tillhör inte dessa länder Skandinavien utan Norden.

En bit in i föreställningen erkände Glans sitt eventuella misstag så var det slutfunderat om den radanmärkningen. Hur som helst så handlade mycket om de språkliga och förvisso kulturella barriärerna mellan länderna här uppe i norra Europa.

Inte ens en gröttalande skåning förstår vad dom talar om i Danmark och svårigheterna med finska språket behöver väl inte nämnas i sammanhanget.

Stockholmsdialekten klämdes också in nätt elegant.

Annars spretade Johans ämnen åt alla håll, tack och lov ingen snuskig underlivshumor utan desto mera av småbarns behov under exempelvis kalas.

Och finns det verkligen en ort i Hälsingland som heter Röven? I så fall är det bara att tacka och ta emot för en stand up-komiker.

En och en halv timme går fort i sällskap med Johan Glans även om en ensam ståupp:are på en stor avskalad scen känns en aning avlägset. Fast ensam var han ju inte, för uppvärmaren Fredrik Andersson (med rötter i Tierp) ska ha en eloge för sitt korta men rappa framträdande.

Mer läsning

Annons