Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slickcity redo för 2013

Nytt år, nya tag, hälsar Christian Stjernström, programchef på nattklubben Slickcity i Heartbreaks undre våning.

Här är bokningarna för den kommande vintern och våren 2013:

•  Sjukstugan 1 februari.

•  Petter och Ison & Fille 28 februari.

•  Lorentz och Sakarias 28 mars.

•  Qulinez 26 april.

Så här beskriver Stjernström sina bokningar:

Annons

SJUKSTUGAN


•  Ett av landets allra vassaste hiphopakter. Ni har hört den på radio, välplacerad på varje spoitfylista värt namnet, över 200.000 views på Youtube. Sjukstugan har dominerat på den svenska hiphopscenen under hela hösten och är nu redo för att möte klubbpubliken. ”Jag säger vad fan som helst, det låter ändå bra” lyder refrängen i bangern Zig Zag. TV-profilen Fredrik Strage håller bandet högt och utbrister i en recension av deras platta; ”De skulle förmodligen kunna rappa telefonkatalogen. Tillsammans är deras röster omåttligt svängiga. Dirty Jens har ett dovt och brutalt flow medan Buju Anton är ettrig och ljus”.

PETTER OCH ISON & FILLE
•  De har gästat varandras låtar och varit vänner i närmare tio år. Nu åker Petter och Ison & Fille för första gången på turné ihop. Och det lär bli ett partaj utan dess like.
– Att få göra en turné tillsammans med Ison & Fille känns fantastiskt kul, kreativt och väldigt inspirerande. Vi sätter ihop en show som vi kommer göra tillsammans på scenen hela tiden ihop med Taro och Sleepy. Vi har under alla dessa år samlat på oss en hög av singlar, hits och andra starka låtar så räkna med en dynamisk, energifylld show där vi kommer välta omkull stället, har Petter meddelat arrangörerna.
Petter och Ison & Fille gjorde sitt första samarbete på skiva 2004, låten ”Håller Det Hårt”, b-sida på Petters ”Fredrik Snortare & Cecilia Synd”. Sedan dess har de samarbetat ett flertal gånger, men det här blir den första gemensamma turnén.
På sportlovet kommer gänget till Gävle.

LORENTZ & SAKARIAS
•  Hypade. Omtalade. Innovativa. Lorentz & Sakarias är tillbaka. Med råge denna gång. Med singlarna ”Garbo, Astrid & Taube ” och Diamant präglas texter och musik av det svenska vemodet.
Under hösten 2012 gjorde gruppen sina första livespelningar på två år! Den 9 november släpptes duons nya album, det första sedan succén med guldsäljande och hyllade ”Vi mot världen” 2009. Första singeln ”Garbo, Astrid & Taube” gästas av Duvchi och är producerad av Vito Grasso tillsammans med Lorentz & Sakarias själva.
Lorentz & Sakarias har gjort musik under gemensamt namn sedan 2007 men började skriva texter redan under 90-talet. Därefter har de vunnit publik genom spelningar och egenproducerade mixtapes.2009 släpptes debutalbumet ”Vi mot världen” och plattan blev omedelbart en succé.
Duon har nominerats till flera Grammisar, P3 Guld och en Rockbjörn.
Lorentz och Sakarias spelar i Gävle på skärtorsdagen.

QULINEZ

• Svenska dj-duon har utnämnts till ”Breakout Stars of 2012” av inflytesrika housesajten Beat My Day och blivit spelade av Swedish House Mafia på gruppens uppmärksammade show i Madison Square Garden i New York i december.Qulinez består av barndomsvännerna Alexander Lager och Johannes Gustafsson från Varberg. Båda är uppväxta med piano och trummor och 2006 började de producera musik tillsammans.

I slutet av 2011 startade de Qulinez och skickade en demo till Steve Angello (Swedish House Mafia) på Size Records som direkt blev intresserad.På nyutgivna singeln ”Troll” mixar Qulinez smittsamma melodier med klassiska houserytmer och dirty Dutch bass drop. Singeln har förutom av Steve Angello uppmärksammats av house-fans över hela världen och låten har på bara några veckor fått över 100 000 visningar på Youtube.

Mer läsning

Annons