Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snacka om ”Popular”

/
  • Populär som få.  I eftermiddag avslutar Eric Saade sommarens fräscha artistparad i Furuviksparken.

Efter sin vinst i Melodifestivalen och tredjeplaceringen i Eurovision Song Contest med låten ”Popular” har sommaren onekligen varit omtumlande för nye tonårsidolen Eric Saade.

Annons

Arrangörerna för festivaler och enskilda konserter har formligen slagits om att få boka denne publikmagnet, som farit som en skottspole hit och dit i Sverige och även Norge.

Han var med i allsångsprogrammen på Liseberg och Skansen, där han lockade 25 000 åskådare (högsta siffran på sex år).

Hans debutalbum ”Saade vol 1” gick rätt upp i topp på albumlistan när den släpptes i början av juli. Och fortfarande är den bästsäljande enligt den färska lista som gäller. På singellistan ligger ”Hearts In The Air” med Saade och J-son nu femma.

Sommarturnén under vinjetten ”Saade – Made Of Pop” inledde han i Göteborg i mitten av juni. Nu är han på sluttampen och får den stora äran att få avsluta sommarens imponerande artistparad i ”pånyttfödda” Furuviksparken.

Redan i november släpper den Helsingborg-födde, numera boende i Bromma, ett nytt album. Uppföljaren heter logiskt nog ”Saade vol 2” efter inspiration av Robyns recept på skivutgivning.

– Jag har tillsammans med olika producenter och låtskrivare jobbat dag och natt för att hitta det rätta soundet och dom rätta syntharna. Jag kom in i ett fantastiskt låtskrivarflow och massor av bra låtar blev till. Så det blev tvunget att bli två delar av albumet för att få plats och inte slösa bort, säger Eric Saade i ett pressmeddelande.

– Jag har fått göra min grej till hundra procent, förklarade han i en tidigare publicerad intervju på GD Nöje. Det första året och första albumet var ganska lite jag. Sedan har jag haft tid att skriva alla låtar till det här nya albumet, hitta mig själv och gå mot ett nytt håll rent musikaliskt. Nu gör jag mer klubbig pop med elektroinfluenser. Lite mer nischad musik helt enkelt. Både på gott och ont.

I intervjun backade han något på det han utbrast efter sin tredjeplats i schlager-EM. ”Nu går jag för Europa”, sa han då. Men den drömmen avvaktar han med till förmån för den svenska publiken.

– Jag hinner inte med just nu. Men jag har skrivit kontrakt med 22 länder, så det går framåt, sa Eric Saade i intervjun och fortsatte:

– Det kommer självklart att ta lång tid att jobba sig in i helt nya länder. Det tog fem år innan jag fick chansen i Sverige.

Mer läsning

Annons