Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snälla Eric, inte ett fiasko till!

/

Eric Saade är försiktig med förhoppningarna inför schlager-EM. Ändå –att upprepa fjolårets misslyckande är uteslutet:

– Jag måste vara bättre än förra året, säger sångaren.

Annons

I kväll gäller det. Fem länder är direkt kvalificerade till finalen i schlager-EM. Ytterligare tio länder tog sig dit i tisdags. Nu är det upp till 20-årige Eric Saade att se till att Sverige får upprättelse för fjolårets fiasko.

Förra året när schlager-EM hölls i Oslo åkte Anna Bergendahl ut redan efter semifinalen och noterade Sveriges sämsta resultat någonsin.

Eric Saade tonar ner förväntningarna, men han tänker ta sig till final.

– Jag tänker inte vara i Tyskland i två veckor och bara uppträda en gång. Jag har sagt det förut – prestationen är viktigare än resultatet, men jag vill vinna och att gå till final är det minsta jag vill göra, säger han.

I Sveriges semifinal finns starka schlagernationer som Irland, Israel och Danmark. För Israel tävlar Dana International som vann och skrev in sig i tävlingens historia med låten ”Diva” 1998. Den transsexuella sångerskan är en ikon inom den europeiska schlagervärlden. Hennes comeback är en smärre sensation, men få tror att hon kommer att ha något med toppstriden att göra.

Bland de riktiga favoriterna i semifinal två finns Estland, Bosnien och Hercegovina och Danmark. Inget av de bidragen skrämmer Eric Saade. De låtar han gillar bäst är antingen direktkvalificerade till finalen eller tävlade redan i semi ett.

– Frankrikes låt är väldigt bra. Det är kanske inte min kopp med te, men jag hör att det är en stark låt och jag tror att han gör den väldigt bra, säger han.

Sett till vadslagningsfirmornas odds ligger Eric Saade bäst till av alla bidrag i semifinal två, men skulle ”Popular” ändå missa finalen har Sverige chans till en tröstvinst. Slovakien ställer upp med bidraget ”I’m Still Alive” där en av låtskrivarna är svenska Sandra Nordström.

Carl Cato/TT Spektra

Mer läsning

Annons