Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snö från Läkerol Arena blir skidhopp på Stortorget

/
  • Rosie Lundh och Oscar Berlin fraktar själva snön till Stortorget.– Vi bygger upp hoppet så sent som möjligt för att inte isen ska smälta, säger Rosie Lundh.
  • Rosie Lundh och Oscar Berlin vill att så många som möjligt kommer till Stortorget. Det bjuds på musik, höga hopp och ett VIP-tält för de som vill testa på att åka.– Det är så fruktansvärt kul att anordna sådana här events för kidsen, säger Oscar Berlin.
  • Den överblivna snön får de från Läkerol Arena.

På onsdag kan den som känner sig hoppsugen testa på jumpsession på Stortorget. På snowboard, skidor eller cykel får man chansen att flyga utför ett hopp gjort på snö från Läkerol Arena.

Annons

Snöhoppet kommer finnas på Stortorget mellan tolv och fem och vem som helst kan testa på att hoppa. Det enda som krävs är att man tar med sig egna skidor, snowboard eller cykel, sen är det fritt fram att trixa. Hjälmar finns att låna, och på plats på Stortorget kommer även finnas ett VIP-tält för åkarna och en dj som underhåller under dagen. Evenemanget anordnas av föreningen Shake it och Gävle centrumsamverkan i samband med Sommarkväll.

– Sådana här typer av evenemang behövs. Det finns ett stort intresse hos kidsen som inte har så mycket annat att hitta på, säger Rosie Lundh, en av initiativtagarna och medlem i Shake it.

Det är Rosie Lundh som tillsammans med Oscar Berlin fraktar snön från Läkerol Arena till Stortorget, och som sedan bygger upp hoppet. Vana åkare kommer blandas med nybörjare. Rosie och Oscar tycker att det är kul när det blir mycket publik. Kommer inte folk till Hemlingby där åkarna vanligtvis håller till, så tar de i stället underhållningen till folket.

Dagen kommer även bjuda på ett nytt typ av cykelhopp. Men Oscar och Rosie vill inte avslöja för mycket.

– Om man säger så här, det kommer vara ett hopp med riktigt frän landning. Vi kan kalla det en äkta hillbillylandning, säger Oscar Berlin hemlighetsfullt.

Mer läsning

Annons