Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sorry, Sarah – Läckberg blir julens drottning i rutan

Annons

För många har söndagsfilmerna med Beck blivit lite av en tradition. Nu hoppas Camilla Läckberg på samma succé när hennes böcker får liv i rutan under julhelgen.

– Jag hoppas absolut att det här blir en långkörare, säger hon.

Den som tidigare missat västkustpärlan Fjällbacka får nu chansen att bekanta sig med orten när SVT i jul visar ”Fjällbackamorden”. Filmerna bygger på karaktärerna från Camilla Läckbergs bästsäljande böcker om Fjällbacka.

– Det har överträffat mina förväntningar, säger Camilla Läckberg som är väldigt nöjd med resultatet och gestaltningen av hennes karaktärer som spelas av Claudia Galli Concha och Richard Ulfsäter:

– Claudia och Richy som spelar Erica och Patrik har verkligen lyckats fånga deras karaktärer. Och de är ju lite lika Erica och Patrik privat så det har stämt bra från början.

Filmerna utspelar sig likt böckerna i Camilla Läckbergs hemort Fjällbacka. Till skillnad från filmatiseringen av hennes första fyra böcker har hon nu varit involverad i inspelningarna.

– Det har varit viktigt för mig att vara med. Förra gången lämnade jag ifrån mig mycket och det kändes inte så bra, säger Camilla Läckberg.

I november förra året fick inspelningarna en drastisk vändning när regissören Daniel Lind Lagerlöf plötsligt försvann. Hans kropp har ännu inte återfunnits.

– Det var en otroligt tragisk händelse som också blev så märklig i kombination med någonting som ska vara nöje och underhållning. Självklart ledde det till mycket diskussioner om hur vi skulle gå vidare och bäst respektera Daniels minne och hans familjs önskningar. Vi landade i att vi fortsatte göra filmen i Fjällbacka och Rickard Petrelius som gjort filmen har gjort den med tanken att det här skulle varit Daniels film.

När Camilla Läckberg först började skriva kunde hon aldrig ana vilka framgångar hon hade framför sig och nu hoppas hon på att slå igenom internationellt. Och det går redan bra utomlands. Tv-serien har sålts till bland annat Tyskland, Frankrike och Australien.

– Det hade varit väldigt roligt om det blev internationell succé med filmerna. Och drömmar om Hollywood har vi väl alla? säger Camilla Läckberg.

Shoreh Zare/TT Spektra

Mer läsning

Annons