Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmfrågor för hela familjen

/

Annons

När första versionen av frågesportspelet (och Buzzkopian) Scene It? kom förra året var det ett mycket lovande spel. Tyvärr sabbades allt av att spelet var helt på engelska, för vem vet vad filmer från 50-, 60- och 70-talen hette i USA?

Nu kommer äntligen en ny version av spelet helt på svenska. Fortfarande finns en del skavanker – i vissa av frågesporterna måste man till exempel kombinera dem med egna regler annars är det för lätt att fuska - men överlag är spelet riktigt kul.

Tekniskt fungerar det bra, frågorna slumpas fram mycket bättre än senast, och filmklippen är många. Man har också lyckats blanda gamla och nya filmer på ett schysst sätt och barn från 12-13 kan klara sig skapligt. Frågornas form gör också att man kan svara rätt utan att ha sett filmen. Ibland gäller det att lösa en rebus för att få rätt filmnamn eller att tolka en teckning på rätt sätt, och då handlar det mer allmän klurighet än filmkunskap.

Och trots att hela spelidén med de särskilda handkontrollerna snotts rakt av från Playstations Buzz-spel, är faktiskt de här handkontrollerna skönare.

Thomas Arnroth/TT Spektra

Mer läsning

Annons