Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löjligt gulligt djurliv

/

Annons

Trots att det här spelet dras med en del tekniska problem så är det omöjligt att inte smälta. Särskilt om man ser små barn spela det. Stundtals är det hjärtskärande gulligt.

Man adopterar sin egen lejon-, panter-, leopard- eller lejonunge. Med den leker man sedan genom att röra sig framför tv:n. Den nya Kinect-sensorn som kopplas till konsolen gör att man styr spelet med kroppen, vilket ibland skapar en nästan läskig närhet till djuret i tv:n. Klia det genom att sträcka ut händer och vifta med fingrarna. Lär det att spela död genom att lägga dig på rygg, eller snurra genom att själv rulla runt på vardagsrumsmattan. Ibland blir det nästa magiskt. Som när man leker kurragömma och ens djur börjar gnälla av saknad.

Problemen då? Ja, först och främst är det märkligt att Microsoft inte bemödat sig att översätta spelet till svenska. Det andra är fördröjningen. Kinect lyckas helt enkelt inte hänga med i allt man gör, och då bryts magin väldigt abrupt. Men invändningarna bleknar och kvar finns mest en önskan om att själv vara sex år igen och få ha sin egen panterunge. Suck.

Thomas Arnroth/TT Spektra

thomas.arnroth@ttspektra.se

Mer läsning

Annons