Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämre än en kokbok

/

Annons

Tydligen blir inte allt den brittiska matlagningsgurun Jamie Oliver rör vid vare sig guld eller god mat, för nya DS-spelet What’s Cooking är en grov miss.

Som tanke var kanske spelet smart; vi lär folk att laga mat med interaktiv underhållning och sedan kan de ta med sin DS till affären så har de shoppinglistan klar. Men idén är tidigt 90-tal, när man fortfarande kunde imponera med att saker på en skärm rör sig när man pekar på dem.

Oliver bjuder på ett matspel som möjligen skulle kunna användas på hemkunskapen med motivet att man slipper diska efteråt. För det känns aldrig kul att laga mat på låtsas, och när man ska göra det på tid blir man, ja, mest arg.

De hundra recepten som Jamie slängt med är så klart på engelska, vilket är knepigt. När man klickat för alla ingredienser man behöver köpa kan man ta med sig DS:en till affären för att handla. Men i praktiken fungerar det ju inte, för vem går till butiken bara för att handla ingredienserna till en måltid?

Slutligen kan man göra egna recept och dela med andra, men varför bry sig när det finns betydligt enklare och bättre sajter som redan gör samma sak? Nej, det här är spelet som gör sig betydligt bättre som analog bok.

Thomas Arnroth/TT Spektra

Mer läsning

Annons