Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spela med The Beatles

/

Annons

Nästa år kommer Beatles till ett tv-spel nära dig. Paul McCartney och Ringo Starr har tillsammans med efterlevande till John Lennon och George Harrison slutit ett avtal med företaget bakom spelet ”Rock Band” om ett Beatlesspel i samma anda.

– Projektet är en rolig idé som breddar intresset för Beatles och Beatles musik, säger Paul McCartney i ett pressmeddelande.

Beskedet innebär att Beatles för första gången ger sig in i den digitala musikvärlden. Det har spekulerats i flera år om när den anrika Liverpoolgruppen ska tillåta att deras musik börjar säljas via iTunes och andra nättjänster, men hittills har så inte skett.

I ”Rock Band”, och konkurrerande ”Guitar Hero”, får spelarna med hjälp av plastinstrument chansen att själva spela sina rockhjältars låtar. Tidigare har band som Aerosmith och Metallica fått egna ”Guitar Hero”-spel, men Beatles är det första bandet att ”öppna eget” i ”Rock Band”-stallet.

Något utgivningsdatum har inte satts ännu, men enligt nyhetsbyrån Reuters väntas spelet komma lagom till nästa års julhandel.

(TT Spektra)

Mer läsning

Annons