Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stand up-kvällen blev en duell

/
  • Özz Nûjen till attack med ett leende. När en kvinna i publiken ifrågasatte ett av hans skämt brann det till ordentligt i skallen på komikern och mästaren i konsten av snabbtänkt improvisation.
  • Hon kan också. Hemmaklubben Gastas Gerda Bylund lockade till många skrattsalvor och bjöd även på en raplåt.
  • Han kan också. Gastas ordförande Stefan Söderblom blir bara bättre och bättre när han själv uppträder på scenen.

Annons

Så ska en slipsten dras. Det var stand up-konst i den högre skolan och Özz Nûjen behövde knappt beröra sitt tilltänkta program utan hamnade i en publikduell som hette duga och den planerade tiden för uppträdandet överskreds med råge.

Men satan så kul vi hade och jag skrattade så att jag nästan fick ont i magen. Özz är en mästare i branschen även om han emellanåt balanserar på den yttersta gränsen för hur man bör hantera sin publik. Å andra sidan har stand up sina egna gränser.

Här fick han emellertid det mesta serverat på ett bräde. Särskilt en av gästerna utmanade honom modigt nog på en duell och den verbala elden besvarades så det stod härliga till. Den som ger sig in i leken får leken tåla.

”Det här var den konstigaste showen jag har varit med om på flera år”, sa Özz när ”slaget” var över och de båda kombatanterna skildes som vänner, fattades bara annat.

Özz klev in på scenen under stort jubel och gjorde som brukligt en liten improviserad roast riktad mot några personer med skilda yrken som satt och stod i publiken. Han hade säkert räknat med att efter någon kvart komma in på sitt inte sällan självironiska material från showen ”Dålig stämning”, integration/rasism/fördomar med mera, men så blev det inte särskilt mycket av.

I stället en kväll som blir svår att överträffa på Gasta under hösten. Eller vad säger nästa onsdagsgäst Magnus Betnér?

Mer läsning

Annons