Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt startfält ­intar Allsången

/

Petter, September, Bo Kaspers Orkester. Och många fler. Blivande programledaren Måns Zelmerlöw sken i kapp med solen när han presenterade årets Allsång-artister.

Annons

– Jag är ofantligt stolt över att kunna presentera artister som aldrig har stått på Allsången tidigare, och som kanske inte har velat heller. Som Bo Kaspers Orkester, som jag känner är klippta och skurna för Allsången. Timbuktu är också en sådan artist, och Hoffmaestro, berättade han för TT Spektra.

Åsikterna har gått upp och ner under åren: hur coolt eller töntigt är det egentligen att vara med ”Allsång på Skansen” 2011?

– Innan kände vi inte riktigt att vi var mogna för det här, säger Michael Malmgren, basist i Bo Kaspers Orkester.

– Men nu är det hippt igen. För nu är vi med, tillägger trummisen Fredrik Dahl.

Att BKO är gröna i Allsångs-sammanhang märks inte minst när de avslöjar för TT Spektra vilka låtar de valt till programmet, något som alla andra artister är ytterst noga med att hålla hemligt.

– Som egen låt kör vi nog ”I samma bil”. Men det roligaste av allt är allsångslåten: ”Man ska leva för varandra” med Trio me’ Bumba. Beatles var förband åt dem så det är ett stort band, säger Bo Kasper Sundström.

Även rapparen Petter tillhör nykomlingarna på Sollidenscen.

– Det här är en riktig stockholmsinstitution. Jag hoppas att min musik, min grej och min genre är mogen för det här.

Timbuktu ska också vara med i år, tycker du att det är bra att det blir mer hiphop på Allsången?

– Det är jätteroligt att han kommer, säger Petter och lyser upp. Men jag tror inte att det är några konstigheter för någon av oss att göra såna här grejer.

Om Allsång på Skansen är det ultimata beviset på folklighet är det inte heller särskilt förvånande att Petra ”September” Marklund, som efter många års internationell karriär slutligen slagit igenom i Sverige, är en av årets artister. Hennes roligaste minne från Allsången är när Carola slängde en blomkruka i publiken.

Kan vi se fram emot att se dig slunga någon blomkruka i premiärprogrammet?

– Ja, om jag blir riktigt på g så kanske jag gör det, säger Petra Marklund och skrattar stort.

Mer läsning

Annons