Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenmarck uppfyller allas våra drömmar

/
  • Martin Stenmarck ska vinna familjepubliken till TV 4 med nya lördagsprogrammet ”Kvällen är din”.

Annons

Musikal, Melodifestival och nu debut som programledare.

Men det räcker inte för Martin Stenmarck som drömmer om en filmkarriär.

– Ibland tänker jag att jag kanske ska skita i det här och söka till scenskolan i stället, säger han.

Han tackade nej två gånger. Men efter lite övertalning av sambon Hanna Hedlund sade Martin Stenmarck till slut ja till jobbet som programledare för TV4:s nya lördagsunderhållning ”Kvällen är din”, där vanliga människor som gjort något fint för andra får sina drömmar uppfyllda.

– Hanna fick mig att se ett helt avsnitt av den brittiska versionen av serien. Jag både skrattade och grät och gillade idén om att vanliga människor får vara med om sitt livs resa, säger Martin Stenmarck.

I kväll (TV4 kl 20) är det premiär för programmet och nerverna börjar göra sig påminda.

– Det känns nervöst, men jag är mer nervös för produktionsbolagets del. Jag har gjort mitt och kan bara hoppas att folk gillar det.

Den brittiska förlagan till ”Kvällen är din” heter ”Tonight’s The Night” och nu i dagarna har Martin Stenmarck släppt en singel med samma namn.

Är det en slump eller ett pr-trick?

– Låten har funnits med innan jag ens blev tillfrågad om programledarjobbet och har inget med det att göra, jag blev själv full i skratt när det gick upp för mig, säger Martin Stenmarck.

Är det här början på ett nytt album?

– Det är för tidigt att säga. Men kommer det en ny platta så kommer den efter sommaren.

Om Martin Stenmarck själv kunde få en dröm uppfylld så skulle det vara att få flyga en minihelikopter eller spela i en dramafilm.

– Jag upptäckte skådespeleriet när jag gjorde musikalen ”West Side Story”. Att göra samma föreställning kväll efter kväll var inte riktigt något för mig, men agerandet var roligare än sångbiten och en filminspelning står högt på drömlistan.

Mer läsning

Annons