Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stödgala för projektet ”Mitt nya hemland”

/

Det är dukat för en välgörenhetsgala av modell gränsöverskridande. The Real Group, Loney Dear, rapartisterna Sebbe Staxx och det unga stjärnskottet Adam Kanyama är med i ett unikt musikprojekt som faktiskt har världspremiär i Gävle i kväll.

Annons

Ja, Ane Brun och Kartellen är också med i sammanhanget, fast inte på scenen i kväll.

Det är Sweden Aid Orchestra – en mix av medlemmar från Radiosymfonikerna, Malmös och Gävles symfoniorkestrar – som antagit utmaningen att, som det heter, ”skapa en bättre värld”. Dirigent för orkestern är Hans Åkesson.

Hundra procent av intäkterna i kväll går till Gävleprojektet ”Mitt nya hemland” som leds av Lasse Wennman. Under ett flertal år har han jobbat för att hjälpa utsatta människor i stan, i synnerhet handlar det om att öka tryggheten för invandrarungdomar och ensamkommande flyktingar.

– Vi blir fler och fler i föreningen och bland annat har ett samarbete med Brynäs och Gefle IF inletts, berättar Wennman. Dessutom finns nu en video att köpa, ”Mitt nya hemland – det enda vi vill ha är att ha det bra”.

I filmen lyfts Fritidsgården Treffen i Sätra (Gävle) och Fryshuset i Stockholm som goda förebilder på bra integrationsarbete. Där ingår också en musikvideo, inspelad i Sierra Leone och med hiphopgruppen G-Force från Gävle i spetsen för en afrikansk barnkör.

Genom projektet vill man ge dessa unga människor goda förutsättningar att klara sig i vårt samhälle och ge dem verktyg att kunna ta sig ut i föreningslivet och skapa ett bra kontaktnät.

45 minuter före konserten i kväll ges en föreläsning av förmånstagaren ”Mitt nya hemland”. Efter Gävle blir det också konserter i Stockholm och Västerås måndag respektive tisdag.

Värd på konserterna är tv-profilen Rickard Sjöberg.

Biljettintäkterna går till tre förmånstagare vars gemensamma nämnare är integration: Förutom Gävleprojektet ”Mitt nya hemland” också Fryshusets Stockholmsprojekt för ungdomar i miljonprogramområden ”Skriv dig fri” samt till Rädda Barnens projekt i Västerås, Det handlar om kärlek, som vill motverka hedersrelaterat våld och förtryck.

Mer läsning

Annons