Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömstedt ska leda musiktalkshow i tv

/
  • I programmet ”Tack för musiken” ska Niklas Strömstedt samtala och spela med kända svenska låtskrivare och artister.

Annons

Niklas Strömstedt ska i höst leda ett nytt underhållningsprogram i SVT, uppger Resumé. I varje program gästas han av en känd svensk musiker.

– Jag brinner verkligen för den här programidén, säger han till TT Spektra.

Det blir ett program om musik, där Niklas Strömstedt och en erfaren svensk låtskrivare och musiker kommer att samtala och spela tillsammans. Arbetsnamnet är ”Tack för musiken” och en förlaga är ”Spectacle: Elvis Costello with... ” som tidigare sänts i SVT. Programmet är ett slags musiktalkshow där legendariske Elvis Costello varje vecka gästas av kända musiker.

– Det finns idéer därifrån, jag har älskat det programmet ända sedan jag såg det första gången. Tanken är alltså att samtala med och spela ihop med artister som har en ganska lång karriär och som har burit sin karriär genom att skriva egna låtar, säger Niklas Strömstedt.

Vilka svenska artister som kommer att gästa inspelningarna är ännu hemligt och Niklas Strömstedt vill inte heller avslöja några drömgäster.

– Det finns otroligt mycket bra artister och låtskrivare i Sverige som jag skulle vilja få med, säger han.

Sex avsnitt kommer att spelas in på en teater inför publik i början av sommaren. Premiären är planerad till i höst.

– Vi kommer att ha ett band och en del musik kommer att vara improviserad och annat kommer att vara repeterat, säger Niklas Strömstedt.

Niklas Kjellberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons