Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superstar som hyllar Gävle

/

Dj- och musikproducenten StoneBridge kommer till Allstar i Gävle i morgon.

Annons

Tacka vet han Gävle och flera andra landsortsstäder, där kan electro- och housemusiken frodas. Annat är det hemma i huvudstaden där det knappt finns en enda specialklubb för danslystna ungdomar.

Det är Sten Olof Hallström, aka StoneBridge, som talar ut inför sitt gig på Allstar i morgon kväll.

– Varje gång jag gästat Gävle under min karriär har det varit jättebra tryck på och vid sidan av dansgolvet. Dessutom är jag god vän med en kvinna i stan som heter Karin Roseaux och det ska bli kul att träffa henne igen. Kvällen blir extra speciell av den anledningen.

StoneBridge är 51 år och har varit aktiv som dj- och musikproducent under drygt hälften av den tiden. Det var mot slutet av 1980-talet som han tillsammans med bland andra Denniz Pop ingick i kollektivet SweMix. De slog igenom starkt på den internationella scenen genom att producera och remixa andra artisters låtar.

En namedropping skulle fylla hela denna artikel inför spelningen i morgon. Namn som Britney Spears, Missy Elliot, Mel B (Spice Girl), Taio Cruz, Cher, Lenny Krawitz, Robbie Williams, Usher, Simple Minds och Debbie Harry är bara några i högen av dem han samarbetat med.

Men det var med Robin S som han (och för övrigt hela housemusikgenren) fick sitt stora genombrott via remixen på jättehiten ”Show Me Love” (1993).

– Det banade väg för den explosion vi sett på senare år och under 2013 blir jag inte förvånad om vi har ett tiotal festivaler enbart i Sverige, säger StoneBridge. Förr vågade man inte knysta om att man var svensk, nu är det tvärtom. Vi ligger i framkant och har inspirerat artister och hela branschen i USA till att producera dansmusik med en mix av bland annat r’n’b och hiphop. Swedish House Mafias framgångar har givetvis betytt en hel del.

StoneBridge har släppt en hel del under sitt eget artistnamn och blev för några år sen nominerad till en amerikansk Grammy i kategorin ”Bästa remix” för låten ”Closer” av Ne-Yo. Några är dessförinnan hade han och sångerskan Therese nått tio-i-topp i England med singlarna ”Put Em’ High” och ”Take Me Away”

– Ne-Yo tillhör dem som personligen velat vara med och påverka produktionen. Annars bokas det mesta via management-skivbolag-min egen manager. Från Mel B fick jag förresten en blombukett med orden ”thank you very much”, vilket jag uppfattade som att hon gillade det jag åstadkommit.

I dag driver StoneBridge sitt skivbolag Stonebridge Recordings samt turnerar över hela världen. USA, Kanada, Asien, Australien och Nya Zeeland (dit han ska kring nyår) och givetvis England är hans arbetsfält.

– Jag har en egen radioshow varje vecka i USA där jag låter nya, fräscha artister komma fram. Sånt får mig att bibehålla inspirationen, vill inte bli någon gammal stöt som bara lever på det förflutna. För närvarande jobbar jag med sångerskan Crystal Waters fjärde album och Sisqò och dennes superhit ”Thong Song”. Resultatet kan, om jag hinner bli klar, Gävlepubliken få höra först av alla

En världspremiär av en superstar på Allstar är kan med andra ord bli ett faktum i morgon.

Mer läsning

Annons