Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT stoppar ”Wild Kids”

/

På fredagen åtalades programledaren och chefredaktören Ola Lindholm för ringa narkotikabrott.

Annons

Därför stoppar nu SVT de två kvarvarande avsnitten av programmet ”Tittarnas Wild Kids”, som leds av Lindholm, skriver Aftonbladet. Programmen skulle ha sänts den 14/5 samt den 21/5.

– Vi väljer att vänta med dem i avvaktan på domslutet. Kanske kommer vi att sända dem i annan form senare om han frias, det vet vi ännu inte, säger SVT:s kommunikationsdirektör Helga Baagøe till tidningen.

I ”Tittarnas Wild Kids” skickar barn in sina egna filmer där de visar exempel på vad de kan inom ämnena mod, styrka, överlevnad, naturkunskap, samarbete, tävling, djurspårning och byggkunskap. Tre finalister får sedan vara med och tävla i en riktig ”Wild Kid”-tävling.

Det var i samband med en fotbollsmatch på Råsunda i Stockholm i april som Ola Lindholm fick lämna ett urinprov, som senare visade sig innehålla spår av kokain. Han har nu tagit en paus från jobbet som chefredaktör för Kamratposten.

I augusti ska den nya säsongen av ”Wild Kids” spelas in, och dessförinnan har Ola Lindholm inga övriga uppdrag för SVT. Helga Baagøe har tidigare sagt till TT Spektra att han inte kommer att få fortsätta som programledare om domen blir fällande.

Ola Lindholm nekar till brott. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons