Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syntmusik och motion längs spåret

/
  • Laddar för ”Synth och motion” i Hemlingbyspåret. Från vänster Ronny Rasmusson, Per Samuelsson, Erik Süss, Iréne Sahlin, Olle Oljud och Viktor Zeidner (f d Eriksson).

Det går åt skogen med syntmusiken! Åtminstone på söndag då fritidsområdet Hemlingby och dess 2,5 km-spår kommer att invaderas av synthspelande musiker och tonsättare.

Annons

– Det blir en både unik och medveten kulturkrock som vi hoppas att alla ska gilla, säger en av initiativtagarna Ronny Rasmusson i föreningen Xinombra.

– Ja det är två världar som möts, kultur och fritid/idrott i symbios och inte var och en för sig, inflikar Per Samuelsson från gruppen Moneoo där han och Iréne Sahlin arbetar konstnärligt med ny teknik, ljus, videoprojektioner och innovativa instrument som de själva konstruerar.

Elljusspåret i Hemlingby riggas upp med sex naturliga scener vid grillplatserna som finns efter 2,5 km-spåret. Under inte mindre än tio timmar (klockan 12-22) kommer åtminstone nio (det kan tillkomma ytterligare medverkande) musiker och tonsättare bjuda på konserter för de motionärer som passerar under sin löprunda eller sin promenad.De som stannar till kommer dessutom att bjudas på korv med bröd eller en fika.

Men främst erbjuds det musik av något annorluda slag än de motionärerna vanligtvis lyssnar till i sina hörsnäckor. Så låt dessa ligga kvar i väskor och fickor för en gångs skull.

– Under en promenad längs spåret upptäckte jag att det finns en jättestor potential för att spela lyssningsvänlig musik därute i skogen, berättar Ronny Rasmusson. Så föddes idén om att vi skulle kunna genomföra detta projekt som vi valt att kalla ”Synth och motion”.

Det är den höga tallskogen som skapar ett akustiskt rum i skogen, menar han.

Såväl kommunens kulturavdelning och fritidsavdelning samverkar tillsammans med länsmusiken för att göra projektet möjligt.

Medverkande musiker och tonsättare är band andra Lars Bröndum, Girilal Baars, Iréne Sahlin, Ronny Rasmusson, Per Samuelsson, Erik Süss, Olle ”Oljud” Åberg, Viktor Zeidner och Thomas Bjelkeborn.

Mer läsning

Annons