Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tårar temat för slottets stjärnor

/
  • En ny kvintett ska berätta. Kim Anderzon, Johan Rabaeus, Louise Hoffsten, Johan Rheborg och Christer Lindarw är årets deltagare i SVT:s ”Stjärnorna på slottet”.
  • Johan Rabaeus och Kim Anderzon känner varandra väl, men resten av deltagarna i ”Stjärnorna på slottet” var relativt nya bekantskaper för honom.
  • Johan Rheborg valde att vara med i ”Stjärnorna på slottet” delvis för att han ville berätta om sina föräldrar, som tidigt rycktes bort i olika sjukdomar.

Årets gäster i ”Stjärnorna på slottet” bjuder in till både allvar och lek. Men också mer upptåg och sexskämt.

Annons

Temat är tårar, står det i SVT:s pressmaterial. Och visst finns det djupt känslosamma ögonblick i årets omgång, som premiärsänds den 25 december. Johan Rabaeus, Louise Hoffsten, Christer Lindarw, Johan Rheborg och Kim Anderzon väjer inte för de svarta ögonblicken i sina liv.

Sångerskan Louise Hoffsten berättar om hur hon blev lämnad av sin make och kort senare diagnostiserades med multipel skleros. Skådespelaren Johan Rabaeus talar om sin auktoritäre far och hur han i vuxen ålder tvingades bryta med sina föräldrar för att få leva sitt eget liv.

Komikern Johan Rheborg valde att vara med i ”Stjärnorna på slottet” delvis för att få berätta om sina föräldrar, som tidigt rycktes bort i olika sjukdomar.

– Deras ålderdom blev inte riktigt som de tänkt sig. Mamma blev sjuk under lång tid och när väl det var under kontroll så dog min pappa. Han fick aldrig uppleva så mycket som han drömde om, säger han.

– Det tänker jag jättemycket på: Hur man lever sitt liv och vilka val man gör, det är verkligen allmängiltigt.

Men årets deltagare i det populära tv-programmet leker och skämtar också mycket under dagarna de tillbringar på Görvälns slott, norr om Stockholm. Christer Lindarw får de andra att hångla i en fontän och Kim Anderzon berättar utförligt om hur man ”tungrunkar”. Några allvarliga konflikter blev det däremot inte, konstaterar Johan Rabaeus.

– Kim och jag hade en liten skärmytsling. Hon tyckte att jag dundrade på för mycket, men då bad jag om ursäkt och blev förlåten, erkänner han.

Mer läsning

Annons