Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teo Bolero bjuder på sig själv

/
  • Teo Bolero. Eller Christer Jäderlund som han heter privat släpper i dag tolv nya, egenkomponerade låtar som finns att ladda hem från hans purfärska hemsida. Samtidigt blir det releaseparty i konserthuset.
  • Debutplattan är ett faktum. ”The Experience of Bolero” med ”All Heart No Brain – All Brain Stone Heart” kan höras och laddas hem från nätet.

Annons

...inför kvällens releaseparty i konserthusets restaurang.

Teo Bolero, eller Christer Jäderlund som han egentligen heter, är en 27-årig musiker från Gävle som bjuder på sig själv. Bokstavligen och i dubbel bemärkelse.

– Ja, min nya, första cd-platta finns från och med i dag att gratis ladda hem från min nya hemsida (www.teobolero.com) och på kvällen är det även fri entré när jag spelar låtarna live i restaurang Opus By Esperanto på konserthuset. Det blir alternativ pop och rock som jag hoppas publiken ska gilla.

Teo Bolero/Christer, som också pluggar för att bli gymnasielärare i svenska och engelska, hyllar gör-det-själv-principen. Han gick in i studion med sin laptop och allt annat. När sedermera de tolv egenkomponerade låtarna var inspelade, mixade, mastrade och klara för ungefär ett år sen valde han efter moget övervägande en betydligt billigare väg än att trycka upp fysiska exemplar till dyra kostnader.

– Nej, det skulle tära på självförtroendet att ha en låda fylld med osålda plattor under sängen därhemma, förklarar han. Jag fann den här lösningen som ett bättre alternativ och kan bara hoppas att så många som möjligt går in och lyssnar på min musik.

Även hemsidan, officiell klockan 24 natten mot onsdagen, ska firas i kväll, jämte ”All Heart No Brain – All Brain Stone Heart” som är debutplattans titel. Låten ”Dance With Med” har redan hörts en hel del i radions P4 och framöver är det meningen att Christer ska göra en video på ”Precious Libertines” med hjälp av Fredrik Darnell, som även är flitigt anlitad av Gävlebandet Baron Bane.

– Fredrik kan sin sak och det ska bli roligt att få jobba med honom i detta projekt, säger Christer. Men först ska vi ha en trevlig, mysig releasekväll där jag kommer att backas upp av säkra kort som Petter och Rasmus Diamant, Rikard Sjöblom, Pelle Mählby och Linn Lenestrand.

De förstnämnda tre medverkar även på plattan med trummor, bas och gitarr. Där är Magnus Arnar och Ida Lång med och sjunger och Christers pappa, Jörgen Jäderlund, spelar saxofon. Producent är Magnus Björk, som även mixat och mastrat låtarna, så här kan vi tala om en genuin Gävleprodukt rätt igenom.

– Själv står jag för sång, gitarr- och pianospel. Det känns riktigt skönt att nu äntligen ha nått fram till en debutskiva efter ungefär tio års medverkan i olika livesammanhang. I torsdags i förra veckan gjorde jag för övrigt en miniakustisk spelning på Clarion Hotel i Stockholm.

Jimmy Jönsson’s soloprojekt inleder kvällen vid 20-tiden innan så Teo Bolero tar scenen i besittning. Avslutningsvis blir det mingel till musik som discjockeyn David Holm väljer.

Mer läsning

Annons