Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Theresa Andersson återkommer till Gävle

/

Multiinstrumentalisten och enmansbandet Theresa Andersson har bokats för en spelning i Gävle konserthus restaurang fredagen den 19 oktober.

Annons

Senast gjorde hon succé där tillsammans med australiensiske stjärnartisten Tommy Emmanuel.

Theresa kommer ursprungligen från Silte på Gotland men boende i New Orleans de senaste 20 åren, slog igenom stort i hela världen 2009 med albumet ”Hummingbird, Go!”, som också hamnade på den svenska albumlistan.  Theresa spelade in en video till låten ”Na Na Na” hemma i sitt eget kök, och det tog bara några dagar innan videon hade setts av över en miljon tittare på YouTube! Den visar hur hon loopar sig själv med hjälp av två stora loopstationer samt ett 15-tal pedaler.

Framgången har tagit henne till allt från gigantiska amerikanska talkshower som Conan O´Brien och Craig Ferguson till våra egna svenska tv-program Veckans konsert i SVT, Sommarkrysset, Go´kväll, Nyhetsmorgon och Doobidoo. Theresa har turnerat mer eller mindre oavbrutet under 2009 och 2010.

2011 har det varit ganska tyst från Theresa. Hon har ägnat året åt att spela in ett nytt album, ”Street Parade”. I februari deltog Theresa i Mardi Gras-paraden i New Orleans i ett spektakulärt ekipage, med gigantiska dockor och en femtiomannaorkester i festivalkostymer som kompade henne. Den nya plattan släpptes i mars 2012. 

Mer läsning

Annons