Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidernas bästa Sky High

/
  • Sky High. Från vänster James Bradley Jr, Clas Yngström och Ulf ”Rockis” Ivarsson.

Annons

Bluesklubben på Å-krogen satsar ännu hårdare denna vårsäsong. Ett bevis för detta är kvällens premiär med smått legendariska Sky High på scenen. Tunge frontmannen Clas Yngström har med sig inga mindre än Ulf ”Rockis” Ivarsson, basist med rötterna i Gävle, och den välmeriterade trummisen James Bradley Jr, som spelat med självaste Nat King Cole!

– Det känns som att denna upplaga av Sky High är den bästa, och definitivt den roligaste, genom hela den 30 år långa historien, säger Clas. Att det är sju år mellan mig och James och 14 år mellan mig och ”Rockis” spelar ingen roll. Vi är på samma våglängd alla tre.

Det var på en punkklubb (!) i Göteborg, november 1978, som historien om Sky High startade. Under en femårsperiod på 90-talet kompletterades Yngström av Gävleduon ”Rockis” och ”Muttis” (Björklund) innan dessa satsade helt på Thomas Di Levas band. ”Rockis” återvände till Sky High 2005 men har även kvalificerade sidouppdrag, bland annat som producent för Thåströms kommande album ”Kärlek är för dom” (singeln släpps om två veckor).

– ”Rockis” dröm har gått i uppfyllelse, välförtjänt och jättekul för honom, kommenterar Clas. En högklassisk boogiebasist ända sen tonåren och med honom och trummisen James, som behärskar alla stilar, kan jag inte tänka mig bättre spelkamrater.

Turnépremiär var det i går kväll i Linköpings konserthus. Och i kväll tar alltså trion plats i en betydligt mindre lokal i Gävle. Men det känns bara bra, anser Clas Yngström.

– Visst, det finns en fördel med de intimare miljöerna också.

One Ball Band, ny grupp från Gävle, spelar tidigare på lördagen (redan klockan 16). Medlemmarna är Benny Andersson på trummor (Tre Brevé, Reaction), Henke Enocksson på bas och sång (Yellow Mike Band, Börjes Samling), Dan Svedén på gitarr och sång (Gävle Komedi och musikteater, Reaction) och Mats Westlund på banjo och keyboard (Duo Sound, Reaction).

Andra stora begivenheter på lördagarna under våren blir Bootcut (14/3), Wentus Blues Band (28/3), Tuffenuff (11/4), The Events (25/4), Graveyrad (16/5) och Jerry Haglund (30/5).

Mer läsning

Annons